News

Un tânăr de 19 ani, în comă profundă după ce a căzut cu parașuta la Târgu Mureș. Cauza accidentului. Update

Un parașutist în vârstă de 19 ani a ajuns, marţi, la Spitalul Județean din Târgu Mureş în stare deosebit de gravă. Acesta a căzut în gol după un salt cu parașuta.
24.05.2022 | 16:07
Un tanar de 19 ani in coma profunda dupa ce a cazut cu parasuta la Targu Mures Cauza accidentului Update
Un paraşutist de 19 ani, grav rănit după ce a căzut în gol, la Târgu Mureş. Tânărul se află în comă profundă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
24-05-2022
13:08

Aeroclubul României, reacție privind cauza accidentului de la Târgu Mureș

Aeroclubul României a emis un comunicat de presă în care anunță că accidentul petrecut marţi la Târgu Mureş, în urma căruia un parașutist de 19 ani a căzut în gol de la o înălţime foarte mare, a avut drept cauză deschiderea defectuoasă a paraşutei principale.

”Astăzi, 24 mai 2022, în jurul orei 12.00, un elev paraşutist al Aeroclubului Teritorial ‘E. Carafoli’ Mureş, aflat la al 17-lea salt în cadrul cursului de obţinere a licenţei, a suferit un accident ca urmare a deschiderii defectuoase a paraşutei principale, luând contact dur cu solul, paraşuta principală şi cea de rezervă fiind încurcate şi deschise parţial.

Au fost luate imediat măsurile necesare conform procedurilor standard, fiindu-i acordate îngrijiri medicale de către personalul solicitat prin Serviciul de Urgenţă 112.

Au fost informate toate autorităţile competente în astfel de situaţii, iar inspectori ai Autorităţii de Investigaţie şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) urmează să investigheze cauzele care au dus la acest accident. Conducerea Aeroclubului României a dispus oprirea activităţii de paraşutism în toate aerocluburile teritoriale, până la stabilirea cauzelor accidentului”, a precizat Aeroclubul României, conform Agerpres.

Incident grav petrecut marți, la Târgu Mureș. Un parașutist de doar 19 ani este în stare deosebit de gravă după ce a căzut în gol în timpul unui salt cu parașuta.

Un tânăr de 19 ani, grav rănit după ce a căzut cu parașuta la Târgu Mureş

Din primele informații, evenimentul a avut loc în zona Aeroclubului din Târgu Mureș, locație situată în apropiere de orașul din Ardeal.

ADVERTISEMENT

Despre acest caz grav au vorbit medici de la SMURD și de la Spitalul Județean Târgu Mureș.

Cadrele medicale spun că tânărul a căzut de la o înălțime foarte mare. A fost preluat de un echipaj mobil de Terapie Intensivă, fiind în comă profundă. Parașutistul este supus unor investigații.

”Este vorba de un pacient paraşutist. Are politraumatism, a fost intubat, e în comă indusă medicamentos, se află în curs de investigații în camera de reanimare.

ADVERTISEMENT

Din ce am înțeles de la cei de la faţa locului, nu s-ar fi deschis a doua paraşută.

Pacientul este în coma indusă medicamentos, este ventilat mecanic”, a declarat, la Antena 3, medicul Arhip Radu, de la SMURD Tg Mureş.

Despre acest caz a dat detalii și Mariana Negoiță, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean Tg Mureș. Aceasta a confirmat că parașutistul se află în comă indusă.

ADVERTISEMENT

”Are mai multe traumatisme cranio-cerebrale și fracturi. Starea lui este deosebit de gravă, fiind în comă indusă. Va fi supus unei intervenții chirurgicale”, a spus dr. Negoiță, la Digi24.

Aeroclubul din Târgu Mureș, locație unde se oferă cursuri de salt cu parașuta

Aeroclubul Mures ”Elie Carafoli”, se afla la o distanta de 2.5 km față de oraș. Locația este considerată punct strategic, aici fiind și locul în care aterizează avioanele de la aviația utilitară.

ADVERTISEMENT

Aeroclubul Mures, înființat în anul 1938, are o tradiție de peste 72 de ani în ceea ce privește oferirea de cursuri de Planorism, Parațutism si ULM (cursuri de pilotaj aeronave ultraușoare motorizate).

ADVERTISEMENT