News

Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Bucureștiului. În ce stare se află acum

Un tânăr de 26 de ani din București a fost mușcat de un șobolan, chiar în centrul orașului. Acesta a ajuns la Spitalul Matei Balș.
28.07.2021 | 13:42
Un tanar de 26 de ani a fost muscat de un sobolan in centrul Bucurestiului In ce stare se afla acum
ADVERTISEMENT

Incident mai puțin obișnuit petrecut marți în Capitală. Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în zona Piața Romană.

Evenimentul a fost semnalat marți seara, în jurul orei 19, lângă parcul Grădina Icoanei. Din fericire, acesta a ajuns la timp la spital și starea sa de sănătate a evoluat bine.

ADVERTISEMENT

Tânăr de 26 de ani, mușcat de un șobolan, în centrul Capitalei

Atacul șobolanului a avut loc în momentul în care bărbatul a ieșit din casa să își ia comanda de mâncare. Chiar în fața porții sale, un șobolan a sărit pe el.

Imediat, băiatul a ajuns la Spitalul Matei Balș din București și a primit pe loc antitetanos și antirabic.

ADVERTISEMENT

Medicii de la unitatea medicală i-au prescris tratament cu 5 antirabice vreme de 5 săptămâni, adică unul pe săptămână, potrivit Antena 3.

Care e starea tânărului mușcat de șobolan

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș din Capitală, a oferit detalii despre acest caz. Doctorul spune că lucrurile au evoluat bine în cazul băiatului.

ADVERTISEMENT

Acesta avertizează populația să se prezinte de urgență la centrele anti-rabice în cazul în care se confruntă cu mușcături de șobolan.

”Din fericire, în acest caz lucrurile au evoluat bine. Vaccinul este obligatoriu în astfel de situații.

ADVERTISEMENT

Sfaturi: înainte de toate, trebuie să folosim soluții dezinfectante. Trebuie să mergem la centrul anti-rabic în zona în care ne aflăm. 

Prezența șobolanilor înseamnă clar o igienă care lasă de dorit. Sunt multe boli care pot fi transmise. Putem discuta de toxiinfecție alimentară, rabie, sunt multe”, a spus dr. Marinescu la Digi24.

Fostul primar din Sectorul 1, reacție după acest caz: ”Tandemul Clotilde Armand – Nicușor Dan dăunează grav sănătății”

Daniel Tudorache, edil al Sectorului 1 până în 2020 și actual deputat din partea PSD, a scris pe Facebook despre tânărul mușcat de șobolan. Acesta a atacat actuala administrație.

”Tandemul Clotilde Armand – Nicușor Dan dăunează grav sănătății. Aseară, șobolănimea aciuată în centrul Bucureștiului a făcut deja prima victimă: un tânăr a fost mușcat de picior, în fața reședinței sale din zona Piața Romană, și a fost nevoit să meargă la spitalul de boli infecțioase Colentina. Medicii au început deja tratamentul cu antirabic.


Nu e de mirare, având în vedere ritmul în care se înmulțesc, în condițiile în care Nicușor Dan îi ocrotește (serviciul de deratizare al PMB este pe butuci), iar Madam Armand îi hrănește de luni bune cu gunoi de calitate în Sectorul 1”, scrie Tudorache.

ADVERTISEMENT
Tags: