News

Un tânăr de 26 de ani din Dolj, nevaccinat, răpus de Covid-19. Nu suferea de alte boli

Un tânăr de 26 de ani din Dolj a fost răpus de Covid-19. Acesta nu era vaccinat și nu suferea de alte boli
21.09.2021 | 19:21
Un tanar de 26 de ani din Dolj nevaccinat rapus de Covid19 Nu suferea de alte boli
ADVERTISEMENT

Decesul tânărului a fost anunțat de autorități la ultima raportare, pentru intervalul 20 septembrie, ora 10:00, – 21 septembrie, ora 10:00. Acesta era internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Craiova.

Bărbatul, originar din localitarea Caraula, județul Dolj, nu se vaccinase împotriva virusului. Cu toate acestea, nu era cunoscut cu alte afecțiuni.

ADVERTISEMENT

Un tânăr de 26 de ani din Dolj, nevaccinat, răpus de Covid-19. Nu suferea de alte boli

Medicii de la Secția de Terapie Intensivă a spitalului din Craiova nu au reușit să-i salveze viața. Acesta ajunsese la unitatea medicală în stare gravă.

Cadrele medicale au explicat că bărbatul s-a internat la data de 13 septembrie. Avea o saturație de oxigen de numai 25%.

ADVERTISEMENT

„Pacientul s-a prezentat la spital pe data de 13 septembrie și a declarat că debutul bolii ar fi fost pe data de 12. Însă a venit cu saturație 25%, cu afectare pulmonară mare. A venit conștient, dar intens dispneic,” au explicat specialiștii, potrivit Gazeta de Sud.

În total, cinci pacienți au decedat în județul Dolj în ultimele 24 de ore. La secţiile ATI Covid, situația este critică, iar oamenii sunt nevoiți să aștepte eliberarea unui pat.

ADVERTISEMENT

La data de 20 septembrie, alți cinci oameni așteptau un loc la Terapie Intensivă. „Avem cel puţin cinci pacienţi care aşteaptă un loc în secţia ATI Covid, care este plină de mai multe zile,” a spus Laurenţiu Ivanovici, managerul spitalului, potrivit sursei citate mai sus.

„Spun cel puţin pentru că mai avem şi pacienţi suspecţi, în stare gravă, cărora li s-au prelevat probe pentru testarea Covid şi pentru care aşteptăm rezultatul. E posibil să avem şi alţi pozitivi printre aceştia,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Valul patru al pandemiei afectează grav România

În țara noastră se înregistrează numere ridicare de noi infectări, zilnic. La 21 septembrie, autoritățile au anunțat un nou număr recod pe acest an.

Și din spitale sunt vești rele. Numărul oamenilor care au nevoie de asistență medicală după infectare, dar și cel al pacienților în stare gravă sunt în creștere.

Mai mult, marți, s-au anunțat cu peste 50 de decese mai mult decât în ziua anterioară. Cele mai multe au fost ale unor oameni cafe sufereau de alte boli și aveau o vârstă înaintată.

În aceste condiții, autoritățile au anunțat că doza a treia a vaccinului împotriva Covid-19 va fi administrată și în România.

ADVERTISEMENT
Tags: