News

Un tânăr de 34 de ani, răpus de Covid-19. A fost salvat inițial de medici, dar a plecat din spital pe propria răspundere

Covid-19 i-a adus finalul unui tânăr de 34 de ani. Inițial, medicii au reușit să-l salveze, dar acesta a plecat din spital pe propria răspundere.
07.09.2021 | 14:47
Un tanar de 34 de ani rapus de Covid19 A fost salvat initial de medici dar a plecat din spital pe propria raspundere
ADVERTISEMENT

Bărbatul nu credea în existența virusului. Acesta nu era vaccinat și ajunsese la spital cu o afectare pulmonară de 80%.

Inițial, medicii de la la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş” din Timişoara au reușit să-i salveze viața. Totuși, el a decedat ulterior, după ce a părăsit instituția medicală la cerere, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

Un tânăr de 34 de ani, răpus de Covid-19. A fost salvat inițial de medici, dar a plecat din spital pe propria răspundere

Decesul acestuia a avut loc luni seara, a anunțat, marţi, managerul unităţii medicale, dr. Cristian Oancea.

Medicul a mai explicat și că tânărul a plecat din spital pe semnătură, deși cadrele medicale l-au sfătuit să rămână.

ADVERTISEMENT

„Colegii din ATI au insistat ca tânărul de 34 de ani să rămână în continuare în spital, pentru că starea sa nu era prea bună, dar spre seară acesta a plecat, după insistenţele sale, la cererea sa, pe semnătură. Medicii i-au spus ca măcar să rămână în Timişoara, ca în caz de înrăutăţire a stării de sănătate să poată reveni mai repede la spital,” a spus dr. Cristian Oancea, potrivit sursei citate.

„Dar domnul a plecat în satul Igriş, la 60 kilometri de Timişoara, unde i s-a făcut rău, probabil din cauza drumului, probabil a făcut embolie pulmonară şi a decedat. Familia sa a sunat la 112, dar până a ajuns ambulanţa, a fost prea târziu,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale nu se pot opune cererii oamenilor de a se externa pe propria răspundere, a mai spus medicul. Acesta a explicat că o echipă de cinci sau șase oameni au stat în permanență lângă acest bărbat, pe durata internării, pentru a-l salva.

Tânărul a stat în spital mai multe săptămâni

Bărbatul de 34 de ani a ajuns la spital cu aproximativ o lună în urmă. Acesta avea plămânii afectați într-un procent de 80%.

ADVERTISEMENT

El nu era vaccinat împotriva virusului și nici nu credea în existența acestuia. A petrecut multă vreme în sectia de Anestezie și Terapie Intensivă, intubat.

Ulterior, starea acestuia a început să se îmbunătățească și a fost dezintudat. De pe patul de spital, acesta povestea că a simțit pe propria piele gravitatea bolii.

În plus, el îndemna oamenii să se vaccineze, pentru a evita formele severe ale SARS – CoV – 2.

ADVERTISEMENT