News

Un tânăr din Anglia a ieșit din comă după 10 luni de pandemie. „Nu știe ce se întâmplă în lume”

02.02.2021 | 20:41
Un tanar din Anglia a iesit din coma dupa 10 luni de pandemie Nu stie ce se intampla in lume
ADVERTISEMENT

Un adolescent din Marea Britanie a ieșit din comă după 10 luni, fără să știe că s-a infectat de două ori cu SARS-CoV-2.

În realitate tânărul nu știe nici măcar că omenirea a trecut printr-o pandemie, după ce a fost lovit de o mașină și a intrat în comă în urmă cu aproape un an.

ADVERTISEMENT

Joseph Flavill a fost lovit de mașină cu câteva săptămâni înainte de carantinarea din Marea Britanie cauzată de pandemia de Covid-19.

Un tânăr din Anglia a ieșit în comă după 10 luni de pandemie

Băiatul în vârstă de 19 ani a fost lovit de o mașină în timp ce se plimba în Burton, Staffordshire, pe 1 martie anul trecut, cu 3 săptămâni înainte de primul lockdown din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

A stat luni de zile în comă după ce a suferit lovituri puternice la creier, însă a început să își revină și să răspundă la stimuli.

Mătușa tânărului, Sally Flavill Smith, a povestit pentru The Guardian prin ce a trecut nepotul său. „Nu știe nimic despre pandemie, a fost adormit timp de 10 luni. Nu știm momentan dacă știe ce se întâmplă în jurul său. Nu știu cum îi vom da vestea. Acum un an dacă cineva mi-ar fi spus prin ce vom trece, nu l-aș fi crezut. Va fi greu ca Joseph să înțeleagă prin ce trece omenirea”, a explicat femeia.

ADVERTISEMENT

Din cauza pandemiei familia nu poate sta alături de tânăr, însă țin legătura cu el cu ajutorul internetului. „Când se trezește nu înțelege ce caută în spital. Îi explicăm la telefon că nu putem sta lângă el din cauza pandemiei, dar nu poate să înțeleagă.

Nu avem timp să îi povestim pe larg ce se întâmplă. Cred că vom reuși să-i spunem ce s-a întâmplat doar când ne vom întâlni”, a completat mătușa.

ADVERTISEMENT

Adolescentul a fost tratat la spitalul din Leicester, dar a fost mutat la Adderley Green în Stoke-on-Tret pentru a-și continua recuperarea. Momentan își mișcă degetele și reușește să zâmbească și să clipească.

Avem un drum extrem de lung în față, însă progresul făcut de tânăr e impresionant”, au transmis și medicii. Băiatul s-a infectat cu Covid de două ori în timp ce era în comă, dar și-a revenit de fiecare dată.

ADVERTISEMENT
Tags: