Un tânăr din Constanța a vrut să se sinucidă după ce a fost amendat pentru că nu a respectat carantina

Flaviu Popa   
în HotNews
01/12/2020, 10:46
Un tânăr din Constanța a vrut să se sinucidă după ce a fost amendat pentru că nu a respectat carantina
Negociatorii l-au convins pe bărbat să renunțe la gestul necugetat. Foto: Hepta

Un tânăr din Constanța a vrut să se sinucidă pentru că a fost amendat după ce a încălcat regulile impuse de carantină.

Incidentul s-a produs în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, în momentul în care un tânăr aflat sub influența alcoolului a amenințat că se aruncă în gol de pe terasa unui bloc.

Bărbatul era supărat pentru că ar fi fost amendat că a încălcat regulile impuse de carantinarea orașului.

Un bărbat din Constanța, amendat pentru că nu a respectat carantina

La fața locului au ajuns negociatori din cadrul IPJ Constanța, care l-au convins pe bărbat să renunțe la gest. Inspectoratul Județean de Poliție au transmis că incidentul s-a produs la ora 2 noaptea, moment în care au fost sesizați că un bărbat tulbură ordinea și liniștea publică.

Bărbatul în cauză a fost preluat de un echipaj al ambulanţei şi transportat la Spitalul Judeţean Constanţa pentru îngrijiri medicale de specialitate”, au transmis oamenii legii, conform Adevărul.

Municipiul Constanța a fost carantinat la recomandarea lui Raed Arafat, lucru explicat de prefectul Coșa în 19 noiembrie 2020.

„În momentul de față se elaborează hotărârea prin care se impune instituirea carantinei și intenționăm să lăsăm o zi între transmiterea propunerii și instituirea efectivă a carantinei. În principiu, aceasta va fi instituită de sâmbătă sau de vineri seară. Va fi limitată doar libertatea de circulație a persoanelor. Nu vrem să fie afectate activitățile economice, nu vor fi restricții suplimentare pentru acestea”, a declarat prefectul Silviu-Iulian Coşa, la Antena 3.

„În primul rând, e vorba de restricțiile care vizează limitarea libertății de mișcare a persoanelor. Circulația se va realiza fie pe baza unei declarații pe proprie răspundere, al cărei model îl avem, ori pe baza adeverinţei de la angajator sau pe bază de legitimație de serviciu, atunci când e vorba de deplasările la locul de muncă.

O persoană care a fost plecată din județ, poate intra înapoi pe baza cărții de identitate care dovedește că are domiciliul în Constanța și pe baza unei legitimații sau adeverințe, care să ateste că are locul de muncă în alt județ”, a completat prefectul.

 

Închide ×