News

Un tânăr din Franța a rămas fără cap după ce a aprins o petardă

01.01.2021 | 17:56
Un tanar din Franta a ramas fara cap dupa ce a aprins o petarda
ADVERTISEMENT

Un tânăr din Franța a murit în chinuri groaznice după ce o petardă extrem de puternică i-a explodat în mână și i-a zburat jumătate de cap, conform martorilor.

Un alt tânăr, în vârstă de 24 de ani, aflat în apropiere, a fost grav rănit la față și a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Victima, în vârstă de 25 de ani, a aprins o petardă la miezul nopții, la trecerea dintre ani, însă aceasta a explodat mai repede decât trebuia și l-a omorât.

Un tânăr a murit după ce a aprins o petardă

Incidentul s-a produs în comuna Boofzheim, în Bas-Rhin, conform unui mesaj oficial al Poliției din Franța.

ADVERTISEMENT

În zona Alsacia din Franța, acolo unde a avut loc tragedia, toate tipurile de petarde sunt interzise prin lege, însă există mulți oameni care încalcă această lege și aprind petarde de Anul Nou.

Bărbatul în vârstă de 25 de ani nu este singura victimă a petardelor de Revelion. Doar în Bas-Rhin au mai fost rănite alte trei persoane din cauza petardelor, în localitățile Eschau, Mutzig și Bischeim. Una dintre victime a rămas fără deget, conform Pro TV.

ADVERTISEMENT

Lumea civilizată interzice petardele

În lumea civilizată tot mai multe țări interzic folosirea petardelor, însă România este o excepție. Nu mai puțin de 20% dintre animale fug de acasă în noaptea dintre ani, terifiate de zgomotul produs de petarde.

Mai mult, există parlamentari precum deputatul PSD Cătălin Rădulescu, care a depus un proiect de lege în legislatura precedentă care le-ar fi permis copiilor de 12 ani să cumpere pocnitori.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Interne a făcut un apel către populație să renunțe la acest obicei primitiv. „Pentru unii este o simplă distracție, dar pentru animale este un coșmar. FĂRĂ PETARDE DE REVELION! Protejați-vă pe voi, dar protejați și animalele!”, au scris reprezentanții MAI pe Facebook.

ADVERTISEMENT