News

Un tânăr din Oradea a trecut prin 22 de operații în două luni. Coșmarul său a plecat de la o amigdalită

Adevărat coșmar pentru un tânăr din Oradea: 22 de operații suferite în doar două luni. Totul a plecat de la o amigdalită.
31.03.2023 | 18:12
Un tanar din Oradea a trecut prin 22 de operatii in doua luni Cosmarul sau a plecat de la o amigdalita
Un tânăr din Oradea a ajuns la 22 de operații în ultimele două luni. Problemele sale au plecat de la o simplă amigdalită. Sursa foto: Facebook/SCJU Cluj / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ultimele două luni au reprezentant un adevărat coșmar pentru un tânăr din Oradea. Acesta a trecut prin 22 de operații. Problemele sale medicale au plecat de la o simplă amigdalită bacteriană.

Un tânăr din Oradea a ajuns la 22 de operații în ultimele două luni. Problemele sale au plecat de la o simplă amigdalită

Vineri, 31 martie, Tudor a fost externat de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj. A trecut prin nu mai puțin de 22 de intervenții chirurgicale. Tânărul a dus o luptă lungă și extrem de grea. Alături de el au stat echipele de medici și asistenți.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a ajuns în stare gravă la unitatea medicală din Cluj la începutul acestui an. A petrecut 8 săptămâni la anestezie și terapie intensivă (ATI). Din datele oferite de reprezentanţii spitalului din Cluj-Napoca, problemele lui au plecat de la o simplă amigdalită bacteriană.

Infecția aceasta a condus la o insuficienţă multiorgan (renală, circulatorie şi hepatică). În plus, pacientul din Oradea a dezvoltat o infecţie gravă la un picior, ajungând în şoc hemoragic şi septic.

ADVERTISEMENT

A fost starea în care a ajuns în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Cluj. S-a întâmplat pe 10 ianuarie. De aici a fost transferat în Secţia de Terapie Intensivă pentru următoarele 8 săptămâni.

”A fost momentul în care echipele medicale multidisciplinare au intervenit pentru reabilitarea funcțiilor bolnavului și gestionarea în echipă a cazului complex. Abordarea multidisciplinară a cazului a adus împreună medici de chirurgie generală și plastică, medici de anestezie și terapie intensivă, de boli infecțioase, nefrologi, cardiologi și kinetoterapeuți”, au anunțat reprezentanții spitalului clujean, potrivit cluj24.ro.

ADVERTISEMENT

Tudor a trecut prin zile cumplite

În cele două luni cât a petrecut în spital, Tudor a suferit 22 intervenții chirurgicale. I-au fost necesare 250 de ore de filtrare a toxinelor din sânge. Au fost folosite 58 de unități de sânge pentru transfuzii, 31 de unități de plasmă și piele artificială. În total, cheltuielile de spitalizare în cazul lui se ridică la 531.840 lei, scrie sursa citată.

Fostul ministru de interne, Marcel Vela, a salutat vindecarea tânărului Tudor. Într-un mesaj postat pe Facebook, acesta mulțumește tuturor celor care s-au implicat în caz, de la oameni simpli la medici și familie.

ADVERTISEMENT

”Acum câteva săptămâni făceam aici un apel pentru donare de sânge, fiul colegului nostru din comuna Berliște având o grupă sanguină mai rară…Acum Tudor este bine ! Vreau să mulțumesc public tuturor celor care s-au implicat, de la prieteni, colegi, cunoștințe până la toți oamenii de bine, necunoscuți și de peste tot!

Mulțumesc totodată medicilor de la Spitalul Județean de Urgență din Cluj și prietenilor din Cluj, care au fost mereu alături de Tudor și familia Orăvicean din Berliște.

Nu în ultimul rând, felicit pe tatăl Nicolae Orăvicean pentru efortul supraomenesc de a veghea săptămâni întregi la căpătâiul fiului, pentru credința sa neobosită, pentru încrederea în Dumnezeu și speranța infinită ca Tudor va fi bine. Iar lui Tudor, sincere felicitări pentru capacitatea de a lupta cu moartea și victoria de a reveni acum în mijlocul familiei sale din Oradea, sănătos și puternic”, a scris Vela.

ADVERTISEMENT