Tinerii au pulverizat spumă izolantă în toba de eșapament și au lipit autocolante cu Robert Habeck. Tinerii sunt de naționalitate română, croată, germană și bosniacă și sunt suspectați că au luat parte la un act bizar de sabotaj, comandat de Rusia. Alegerile din Germania au fost programate pentru 23 februarie.
Care ar fi logica acestui act de sabotaj? Ei bine, pe autocolant apare ministrul economiei Robert Habeck, candidatul Verzilor la Cancelarie și un rival direct al AfD. Anchetatorii cred că prin acest act s-a încercat manipularea emoției din societate, care ar aduce beneficii extremiștilor de la AfD.
Conform Der Spiegel, unul dintre acuzați spune că a fost abordat de către un rus pentru a comite ”degradarea” pentru 100 de euro vehiculul. Campania ar fi menită să-i întoarcă pe alegătorii germani împotriva Verzilor la alegerile din 23 februarie.
În urmă cu mai multe luni, Oficiul Federal al Protecției Constituției (BfV) anunța că există șanse mari de ”tentative de amestec străin” în campania electorală prin acte de sabotaj. Desigur, rușii au fost arătați cu degetul drept principala sursă a acestor posibile acte de sabotaj.
”Moscova are cel mai mare şi mai evident interes să influenţeze alegerile în sensul său”, avertizau reprezentanții spionajului german. Partidul Verzilor, ecologist, a fost vârf de lance și principal susținător al ajutorului pentru Ucraina.
O convertire radicală pentru un partid care avea marcă pacifismul de peste 40 de ani. Cei patru tineri suspectați de acest act de sabotaj au vârstele cuprinse între 17 și 29 de ani și sunt anchetați cu privire la ”degradare de bunuri în grup”, potrivit reprezentanților Parchetului din Ulm.
Băieții sunt suspectați de faptul ”că au pulverizat spumă izolantă în tobele de eșapament la peste 123 de vehicule semnalate ca avariate în regiune”, conform Parchetului. Tinerii au fost lăsați în libertate, astfel că Parchetul a refuzat să se pronunțe cu privire la ”motivațiile” acestor infracțiuni.
Asta, pentru că ”ancheta este în curs”. De asemenea, în landul Brandenburg, polițiștii au confirmat că anchetează fapte asemănătoare împotriva a 43 de mașini parcare în fața sediului Primăriei din Schonefeld, la periferia Berlinului.
Alegerile din 23 februarie din Germania sunt foarte importante pentru că partidul considerat extremist, AfD (Alternativa pentru Germania) ar fi creditat cu undeva la 23% din voturi, o situație considerată îngrijorătoare de opozanți.