News

Un tânăr din Satu Mare a fost ținut sclav timp de un an, într-un garaj. Băiatul era bătut cu lopata

27.08.2020 | 15:54
Un tanar din Satu Mare a fost tinut sclav timp de un an intrun garaj Baiatul era batut cu lopata
Un tânăr a fost ținut un an drept sclav în Satu Mare. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un tânăr de 19 ani a fost supus unor chinuri groaznice în Satu Mare, unde a fost folosit drept sclav de un bărbat de 39 de ani.

Băiatul, care suferă de epilepsie, a fost bătut cu ciocanul, a fost ținut în lanțuri și nu era plătit pentru munca sa.

ADVERTISEMENT

Răpitorul l-a sechestrat într-un garaj timp de un an, până în momentul în care tânărul și-a făcut curaj și a fugit.

Un tânăr din Satu Mare a fost ținut un an de zile în sclavie de un bărbat de 39 de ani

Anchetatorii au probe care arată că tânărul, care avea atunci 18 ani, a fost racolat în vara anului 2019 de către inculpat. Ulterior a fost adăpostit și supus la „muncă forțată prin constrângere, agresiuni fizice și psihice”, până în iunie 2020.

ADVERTISEMENT

Victima și-a făcut curaj în acel moment și a fugit într-o noapte din garajul în care se afla și a sesizat Poliția.

Persoana vătămată, pe toată perioada în care a muncit forțat în construcții și supus unor agresiuni fizice și psihice de către inculpat, nu a fost renumerat, deși la momentul racolării i-a fost promisă suma de 200 euro/lună, mâncare și cazare conform înțelegerii verbale dintre cei doi, i-a fost restrânsă libertatea de mișcare prin faptul că era în permanență supravegheat, fiindu-i reținut actul de identitate pe toată perioada”, a transmis DIICOT.

ADVERTISEMENT

Mai mult, cu toate că tânărul suferea de epilepsie, bărbatul i-a refuzat dreptul la asistență medicală și l-a bătut constant cu un ciocan sau cu o lopată.

Aceste aspecte au fost confirmate și de concluziile raportului constatator medico-legal al Serviciului Medico-Legal al Județului Satu Mare, care a indicat prezența pe corpul persoanei vătămate a multiple cicatrici după plăgi contuze și tăiate superficiale, localizate la nivelul scalpului, toracelui posterior și membrelor superioare, care au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale și care s-au produs în urmă cu 2-3 luni (respectiv perioada lunilor aprilie-mai 2020 în care victima a lucrat pentru inculpat)”, menționează DIICOT, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Într-un gest de sfidare maximă, inculpatul ar fi publicat pe internet imagini cu victima în diferite ipostaze denigratoare, pentru a se lăuda cu fapta sa.

Mai mult, bărbatul din Satu Mare ar mai fi folosit și alți sclavi, fiind specializat în această metodă, potrivit anchetatorilor.

„În cauză s-a reținut, de asemenea, că în cursul anilor 2018-2019 inculpatul a mai recrutat un tânăr în vârstă de 22 de ani, profitând de starea sa de vulnerabilitate și inducerea în eroare sau abuz de autoritate, pentru a munci în domeniul construcțiilor în folosul său, fiind în permanență supravegheat și agresat fizic, fiindu-i reținute actele de identitate, în toată această perioadă nefiind remunerat pentru muncile prestate”, au menționat procurorii.

ADVERTISEMENT
Tags: