News

Un tânăr român a câștigat 160.000 de euro din gaming. De ce a ajuns să fie condamnat pentru venituri

16.02.2021 | 22:26
Un tanar roman a castigat 160000 de euro din gaming De ce a ajuns sa fie condamnat pentru venituri
Un tânăr român a câștigat 160.000 de euro din gaming. De ce a ajuns să fie condamnat pentru venituri. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Poveste bizară în Vaslui, unde un tânăr a ajuns să fie condamnat după ce a câștigat 160.000 de euro din gaming.

În vârstă de 25 de ani, băiatul, un pasionat al jocurilor online, a strâns această sumă frumoasă de bani în decursul a 4 ani, între 2015 și 2019.

ADVERTISEMENT

Veniturile importante intrate în conturile sale au atras atenția autorităților, care, în cele din urmă au declanșat o anchetă.

Cum a ajuns să fie condamnat un tânăr care a câștigat bani din gaming

În urma verificărilor realizate la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui, tânărul 25 de ani a ajuns să datoreze statului român peste 20.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Această sumă reprezintă taxe și impozite care ar fi trebuit plătite către stat din câștigurile obținute din jocurile online.

Ce sume a câștigat băiatul între 2015- 2019?

  • 648.853 de lei
  • 29.528 de euro
  • 1.830 de lire sterline

După ce a fost pus sub acuzare și trimis în judecată pentru evaziune fiscală, tânărul a achitat integral prejudiciul adus statului.

ADVERTISEMENT

Pentru cei patru ani în care nu a declarat veniturile, tânărul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. El este obligat să respecte un program de supraveghere. Băiatul a contestat decizia.

“Această pedeapsă, orientată spre minimul rezultat ca urmare a aplicării cauzelor de reducere, este suficientă și de natură a-l reeduca pe inculpat și de a-l determina ca pe viitor să se conformeze dispozițiilor legale dictate în vederea asigurării unei atitudini corecte față de îndeplinirea obligațiilor fiscale”, au argumentat magistrații Tribunalului Vaslui hotărârea pronunțată la sfărşitul lunii trecute.

ADVERTISEMENT

O decizie definitivă urmează a fi pronunțată de Curtea de Apel Iași, după judecarea căii de atac, informează libertatea.ro

ADVERTISEMENT