News

Un tânăr se plânge că a fost rupt în bătaie de mascați. Mătușa sa a leșinat de supărare

Un bărbat din Târgu Jiu susține că a fost agresat fizic de mascați în timpul unor percheziții. Cea care a sunat la 112 ssă se plângă a fost mătușa sa, în vârstă de 43 de ani.
28.06.2024 | 18:45
Un tanar se plange ca a fost rupt in bataie de mascati Matusa sa a lesinat de suparare
Un tânăr se plânge că a fost rupt în bătaie de mascați. Mătușa sa a leșinat de supărare
ADVERTISEMENT

Femeia a anunțat la 112 că tânărul de 27 de ani a fost agresat fizic în timpul unei percheziții. Cu toate acestea, reprezentanții legii spun că individul a fost cel care a devenit agresiv și i-a amenințat pe mascați, astfel că aceștia nu au avut de ales și au folosit forța fizică pentru a-l potoli. Mai multe detalii a oferit reprezentantul IPJ Gorj.

Un tânăr se plânge că a fost rupt în bătaie de mascați

”La domiciliul bărbatului a fost efectuată o percheziție domiciliară, într-o cauză penală aflată sub instrumentarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Din primele verificări, tânărul ar fi împiedicat organele de cercetare la fața locului să își desfășoare atribuțiile de serviciu, acesta fiind încătușat și evacuat din locuință pe parcursul continuării percheziției domiciliare.

ADVERTISEMENT

În seara de 27 iunie 2024, în jurul orei 20:00, bărbatul a solicitat să fie transportat la o unitate spitalicească, în vederea acordării de investigații medicale de specialitate. Din dispoziția conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, la fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Compartimentului Control Intern și Poliția Municipiului Târgu Jiu.

În continuare, sunt efectuate verificări, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și circumstanțelor producerii incidentului”, a transmis reprezentantul IPJ Gorj. Cu toate acestea, conform Știrile PRO TV, bărbatul spune că nu s-a opus intervenției în forță. Mai mult, bărbații au descins în locuința acestuia pentru a-l căuta pe fratele său, aflat într-o rețea de ”fraude informatice”.

ADVERTISEMENT

”Au început cu pumni, picioare, cu ce s-a putut, plus de asta ziceau să fiu calm, să nu mai fiu recalcitrant și eu chiar nu mă opuneam”, se plânge Radu Bodislav. Andra Borcan, prietena bărbatului, spune că a încercat să-i oprească pe mascați.

”Eu când m-am băgat între ei ca să nu îl lovească, m-au scos de pe hol, m-au pus pe scară și mă țineau de mâini și de picioare și atunci mi-a venit foarte rău, cred că am leșinat câteva secunde”, a declarat femeia. Irina Bodislav, mătușa bărbatuli, spune că mascați l-au dat cu capul de ”pardoseală” pe nepot.

ADVERTISEMENT

Un tânăr din Gorj a ajuns la spital după ce a fost bătut de mascați

”Era încătușat aici pe scară, strâns legat de mâini, unul îl ținea de gât, am întrebat de ce îl băturăți, unul dintre dânșii, mai scunduț, mai flegmatic, era acolo în colț, a zis că când îl ținurăm să îl legitimăm, dădu cu capul de pardoseală”, povestește Irina Bodislav. Femeia a avut nevoie mai apoi de intervenția Ambulanței, după ce i s-a făcut rău.

Tot la spital a ajuns și nepotul bătut de mascați. ”Acesta prezenta multiple contuzii și excoriații. A fost trimis la un consult neurologic, dar nu a avut nevoie de internare, plecând acasă cu recomandări”, a explicat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Tânărul a depus plângere împotriva agenților.

ADVERTISEMENT

”În fapt, a reieșit faptul că bărbatul în cauză a împiedicat organele de cercetare la fața locului să își desfășoare atribuțiile de servici, astfel încât acesta a fost încătușat și evacuat din locuință pe toată perioada perchezițiilor”, a explicat Ionela Nanu, purtător de cuvânt IPJ Gorj. Momentan a fost deschis dosar penal pentru purtare abuzivă, iar victima a obținut certificat medico-legal din care reiese că a avut nevoie de două săptămâni de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT