News

Un tânăr și-a dat foc pentru că îi era dor de părinți. Oamenii erau plecați la muncă în străinătate

Situație tragică în comuna sătmăreană Micula, acolo unde un tânăr din Maramureș a șocat pe toată lumea după ce a decis să-și dea foc.
03.09.2023 | 21:02
Un tanar sia dat foc pentru ca ii era dor de parinti Oamenii erau plecati la munca in strainatate
Un tânăr și-a dat foc pentru că îi era dor de părinți. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Motivul este cu adevărat de neînțeles: bărbatului i s-a făcut dor de părinți, astfel că a decis să își distrugă casa, după care și-a turnat benzină în cap și și-a dat foc. Tânărul în vârstă de 29 de ani se află acum în stare critică la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și are șanse minime de a supraviețui.

Un tânăr și-a dat foc pentru că îi era dor de părinți

Spitalele de mari arși din România sunt oricum ca și inexistente și toate paturile sunt deja ocupate de pompierii de la Crevedia, astfel că medicii nu știu cum să procedeze cu acest caz, conform Vasiledale.ro. Totul s-a întâmplat în cursul dimineții la ora 5:00, iar în jurul acestui bărbat se aflau mai mulți prieteni care au încercat să-l ajute.

ADVERTISEMENT

Se pare că bărbatul era în depresie din cauza faptului că părinții îl abandonaseră și au plecat la muncă în străinătate, așa cum fac 5 milioane de români. Polițiștii încearcă acum să dea de familie victimei, pentru a le da vestea proastă. Conform PresaSM, tânărul a ajuns la UPU cu arsuri pe aproximativ 30% din suprafața corpului, fiind internat la secția ATI a spitalului de Urgență din Satu Mare.

Conform protocolului bărbatul a fost intubat, ventilat mecanic și resuscitat volemic. Medicii au încercat să-l transfere la un spital care să-i ofere un pat special pentru arși, însă nu există astfel de paturi disponibile la noi în țară după tragedia de la Crevedia. În consecință, medicii speră să-l transfere pe bărbat în Belgia, dacă se va putea.

ADVERTISEMENT

În urmă cu cinci zile, o femeie din Vaslui în vârstă de 35 de ani se certa la cuțite cu soțul, după care își dădea foc. La fel ca și tânărul din Maramureș, femeia și-a turnat înainte benzină în cap, după care a decis să își dea foc. Soțul a fost cel care a sunat la 112 și a cerut ajutor, vizibil șocat de cele văzute.

”Am fost solicitați să intervenim în Negrești, pentru o femeie de 34 de ani, cu arsură de gradul II pe aproximativ 30-35% sin suprafața corporală, produsă prin autoincendiere în urma unui conflict verbal cu soțul. A fost preluată de o ambulanță B2, i s-a acordat primul ajutor și a fost transportată în regim de urgență la Spitalul Judeţean Vaslui”, a declarat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

ADVERTISEMENT

La fel de tragic e și cazul brașovencei care și-a dat foc în Poiana Brașov, supărată pe faptul că nu a aflat nici după 33 de ani adevărul morții fiului de 12 ani la Revoluție. Femeia a ales să moară chiar de Ziua Eroilor, însă polițiștii au ținut totul secret timp de mai bine de două săptămâni, din motive neclare.

“Am făcut gestul ăsta în numele eroilor martiri” au fost ultimele cuvinte ale femeii, potrivit martorilor. “Ce a comunicat oficial Inspectoratul Poliției Județene Brașov, în acea zi? Telefon mobil și borsetă furate, gater amendat pentru lemne fără acte.

ADVERTISEMENT

Urmărit pentru conducere fără permis, prins și încarcerat, percheziții la deținători de droguri. NICIO vorbă despre ce s-a întâmplat pe Drumul Vechi. Ce a comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, în acea zi? NIMIC. De ce?”, s-au întrebat în acel moment oamenii revoltați.

ADVERTISEMENT
Tags: