News

Un tânăr și-a dus unchiul decedat la poștă pentru a-i încasa pensia, în Irlanda

Cadavrul unui bărbat de 66 de ani ar fi fost dus de doi bărbați, unul dintre acești fiindu-i nepot, pentru a încasa pensia acestuia. Poliția anchetează cazul.
25.01.2022 | 22:36
Un tanar sia dus unchiul decedat la posta pentru ai incasa pensia in Irlanda
Polițiștii au deschi o anchetă în acest caz. Credit foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Poveștile despre cei care își folosesc rudele decedate pentru a le încasa pensiile sunt adesea subiectul glumelor. Cu toate acestea, doi bărbați din comitatul Carlow, Irlanda, au reușit să transforme aceste anecdote în realitate.

Mai exact, cei doi bărbați, dintre care unul era nepotul “victimei “, s-au prezentat la un oficiu poștal cu cadavrul unchiului său, cerând să îi fie plătită pensia. Cei care au fost martori au declarat că decedatul era sprijinit de bărbați,  notează The Guardian.

ADVERTISEMENT

Un caz neobișnuit

Trebuie precizat că nepotul nu a plănuit să își aducă unchiul mort la oficiul poștal pentru a-i încasa pensia. Mai exact, inițial el a încercat vineri, în jurul orei 11:30, să îi convingă pe funcționarii de acolo să îi dea banii.

Funcționarii nu au vrut să îi achite pensia bătrânului, argumentând că este necesară prezența acestuia. În fața acestui refuz, nepotul a decis să își aducă unchiul, chiar dacă acesta nu mai era în viață.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, nepotul nu a putut încasa pensia și asta deoarece o femeia care se afla în oficiul poștal a devenit suspicioasă față de întreaga scenă. Ulterior, după martora a dat alarma, cei doi bărbați au abandonat corpul neînsuflețit pe jos.

O femeie care locuiește lângă oficiul poștal a spus că fiica ei i-a văzut pe cei doi bărbați purtându-l pe bărbatul decedat în clădire. Aceasta a explicat că fiica ei a văzut cele întâmplate și că picioarele unchiului decedat se târâiau pe sol.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii irlandezi au anunțat că au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili detaliile legate de încercarea nepotului de a încasa pensia unchiului, dar și care sunt circumstanțele în care acesta a încetat din viață.

Ken Murnane, un oficia al comitatului Carlow a explicat că a aflat despre modul în care nepotul a vrut să folosească trupul unchiului pentru a-i încasa pensia din presa locală și că se declară șocat.

ADVERTISEMENT

Reacția de șoc este împărtășită și de un alt oficial, Fergal Byrne. În plus, el a explicat că bărbatul de 60 de ani era apreciat de toți cei care îl știau. De asemenea, el a mai spus că personalul oficiului poștal a rămas marcat de evenimente și că întreaga situație este bizară.

Ce a stabilit ancheta polițiștilor?

Informațiile oferite de către polițiștii irlandezi arată că bărbatul de 66 de ani ar fi murit cu puțin timp înainte ca cei doi bărbați care l-au adus să se sperie de femeia care a dat alarma în legătură cu întreaga situație.

Unele surse judiciare au explicat presei că este luată în calcul și posibilitatea ca moartea bătrânului să fi survenit chiar în oficiul poștal, iar pentru a stabili dacă acest lucru este posibil sunt analizate imaginile camerelor de supraveghere.

ADVERTISEMENT
Tags: