News

Un taximetrist din Mamaia a refuzat o cursă prea scurtă. Ce s-a întâmplat când clientul a sunat la Poliție

Un taximetrist din Mamaia a refuzat să transporte un turist pe o distanță scurtă. Poliția a intervenit și l-a sancționat pe șoferul utilajului de transport.
26.08.2021 | 10:25
Un taximetrist din Mamaia a refuzat o cursa prea scurta Ce sa intamplat cand clientul a sunat la Politie
Un taximetrist din Mamaia a refuzat o cursă prea scurtă. Ce s-a întâmplat când clientul a sunat la Poliție. Sursa foto (ilustrativ): tomisnews.ro
ADVERTISEMENT

De obicei, cursele prea scurte cerute de unii clienți sunt refuzate de taximetriști. Un astfel de caz a fost consemnat recent în stațiunea Mamaia.

Cetățenii trebuie să știe însă că un astfel de refuz reprezintă o încălcarea a legii și poate atrage sancțiuni pentru acei șoferi de taxi aflați în această postură.

ADVERTISEMENT

Revenind la cazul de pe litoral, aici am avut un taximetrist care a refuzat să transporte un turist pe o distanță mai scurtă. Pentru refuzul său, acesta a fost amendat de poliţiştii locali din Constanţa.

Un taximetrist din Mamaia a refuzat să transporte un turist pe o distanță scurtă. Ce a decis Poliția

Cazul de la malul Mării Negreu a fost raportat sâmbătă seara, în stațiunea Mamaia. Un șofer de taxi a refuzat să preia un client și apoi, deranjat de insistența acestuia, pur și simplu a plecat.

ADVERTISEMENT

La scurt timp, polițiștii locali l-au identificat pe șofer, iar acesta a fost sancționat conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

”Călătorii trebuie să știe însă că un asemenea refuz reprezintă încălcarea legii și este sancționat de autorități.

ADVERTISEMENT

Este bine de reţinut că, dacă un taximetrist refuză o cursă deşi este liber, vă cere mai mulţi bani, vorbeşte urât sau refuză să pornească aparatul de taxat, puteți depune o reclamație la firma de care aparține taxiul sau puteți semnala problema la Direcția Generală Poliția Locală – 0241/484.205 și 0341/922”, transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa, conform Cugetliber.

Alt taximetrist, din Sibiu, implicat într-un incident grav

Un alt incident, mult mai grav, în care a fost implicat un șofer de taxi s-a consemnat miercuri la Sibiu.

ADVERTISEMENT

Șoferul unui BMW a provocat un accident rutier în care a fost implicat și un taximetrist care mergea regulamentar. Cel din urmă a avut de suferit, după ce șoferul vinovat l-a luat la bătaie și chiar l-a amenințat cu moartea.

Bărbatul vinovat a fost identificat și va fi tras la răspundere mai ales că ar fi putut să provoace un incendiu probabil catastrofal.

În ceea ce-l privește pe taximetrist, acesta este hotărât să depună plângere pe numele celui care l-a agresat pe stradă, anunță Știrile Kanal D.

ADVERTISEMENT
Tags: