News

Un TIR a căzut într-o prăpastie de 50 de metri în zona Porțile de Fier. Șoferul nu a supraviețuit

Un TIR a căzut în prăpastie în zona Porțile de Fier, căzând în gol aproximativ 50 de metri, fără nicio șansă de supraviețuire pentru șofer.
29.11.2022 | 23:51
Un TIR a cazut intro prapastie de 50 de metri in zona Portile de Fier Soferul nu a supravietuit
Camion căzut în prăpastie. Foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor ajunși la fața locului, camionul condus de un cetățean din străinătate a ieșit de pe șosea și a căzut în prăpastie în zona Porțile de Fier. Incidentul a fost înregistrat marți pe DN6, între Orșova și Porțile de Fier I,  o zonă periculoasă.

Un TIR a căzut în prăpastie în zona Porțile de Fier

Conform Stiripesurse, autotrenul înmatriculat în străinătate a căzut de pe viaduct de la peste 50 de metri, în zona viadictului Padina, din județul Mehedinți.

ADVERTISEMENT

Pompierii și medicii ajunși la fața locului au încercat să-l scoată pe șofer dintre fiarele contorsionate, însă acesta nu prezintă semne vitale. Bărbatul a rămas încarcerat în cabină, fiind nevoie de zeci de minute pentru ca acesta să fie scos afară. Traficul în zonă se desfășoară alternativ, pe un sens, până când situația va permite reluarea acestuia în condiții normale.

În urmă cu trei ani, un camion încărcat cu fier vechi cădea într-o prăpastie pe DN 1A la Cheia, de la 30 de metri înălțime. La fel ca și în acest caz, șoferul a plonjat cu TIR-ul în prăpastie, însă a avut norocul să supraviețuiască.

ADVERTISEMENT

Potrivit IPJ Prahova, accidentul avea loc în zona Fabricii de apă, pentru că șoferul nu a adaptat viteza în curbă, a pierdut controlul direcției și a căzut în prăpastie.

Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, transmitea că șoferul a fost rănit, suferind o plagă la genunchi, un traumatism la mână şi un traumatism cranio-facial.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în 2017, trei militari au murit și nouă au fost răniți după ce camionul care îi transporta s-a răsturnat într-o prăpastie din județul Argeș. Parchetul militar declanșase atunci o anchetă pentru a afla ce a dus la acel dezastru.

Din imaginile surprinse în acel moment se putea vedea cum din camionul militar nu a mai rămas decât o adunătură de fiare contorsionate.

ADVERTISEMENT