News

Un tir a fost lovit în plin de un fulger, pe autostrada A1. Ce s-a întâmplat cu șoferul

Un fulger a lovit un tir pe autostrada A1. Momentul a fost surprins în imagini de un alt participant la trafic, care a luat imediat legătura cu șoferul tirului.
02.10.2022 | 17:42
Un tir a fost lovit in plin de un fulger pe autostrada A1 Ce sa intamplat cu soferul
Momentul în care un fulger lovește un tir pe A1, surprins de un participant la trafic / Sursă foto: captură Observator
ADVERTISEMENT

O ploaie torențială, însoțită de descărcări electrice, pornită din senin sâmbătă seara, a fost aproape să provoace o tragedie pe autostrada A1.

”În remorcă a fulgerat, așa e, colegu’?”

Un fulger a lovit în plin un tir care circula pe autostrada A1. Marea șansă a șoferului a fost că fulgerul a căzut pe remorcă și nu în zona cabinei, astfel încât evenimentul nu a avut urmări nefaste.

ADVERTISEMENT

Momentul a fost surprins în imagini de șoferul unui alt autocamion, aflat la câțiva metri în spate. Acesta a luat imediat legătura cu șoferul tirului și l-a întrebat care este starea lui.

”În remorcă a fulgerat, așa e, colegu’?”, a fost întrebarea pe care șoferul din spate i-a adresat-o colegului său, potrivit Observator.

ADVERTISEMENT

Ce a făcut șoferul după ce mașina a fost lovită de fulger

Ulterior, tirul lovit de fulger a oprit pe marginea drumului, iar șoferul a coborât pentru a verifica starea mașinii. Din fericire, nici autocamionul și nici marfa nu au fost afectate de energia descărcată cu câteva minute mai devreme.

Șoferul tirului se poate considera, însă, un norocos. Specialiștii susțin că un fulger poate transmite peste 10 milioane de volți, iar temperatura acestuia ajunge și la 30.000 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Un tramvai a luat foc la Craiova, după ce a fost lovit de un fulger

O persoană lovită de fulger are șanse foarte mici de supraviețuire. Există documentate și cazuri de supraviețuitori care chiar susțin chiar că s-au vindecat de unele afecțiuni cardiace, după ce au fost loviți de fulger.

Specialiștii spun că, după ce este străbătută de mulți volți, inima se oprește, însă în unele situații își poate relua activitatea după câteva fracțiuni de secundă.

ADVERTISEMENT

În anul 2021, un tramvai a luat foc, în Craiova, după ce a fost lovit de un fulger, în timpul mersului. Conform martorilor, energia descărcată prin acest fenomen a provocat un scurt-circuit care a aprins un burduf aflat în zona roților. Tramvaiul s-a făcut scrum, însă vatmanul și pasagerii au scăpat nevătămați.

ADVERTISEMENT
Tags: