Sport

Un titular al României, coleg cu Cristiano Ronaldo în echipa ideală a preliminariilor Euro 2024. Doi fundași au primit nota maximă

Cristiano Ronaldo a fost inclus în echipa ideală a etapei a 2-a a preliminariilor Euro 2024, acolo unde a prins un loc și un titular al României.
29.03.2023 | 16:52
Un titular al Romaniei coleg cu Cristiano Ronaldo in echipa ideala a preliminariilor Euro 2024 Doi fundasi au primit nota maxima
Cristiano Ronaldo a fost inclus în echipa ideală a etapei a 2-a a preliminariilor Euro 2024, acolo unde a prins un loc și un titular al României. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au tremurat pe final de joc pentru victoria în fața Belarusului, scor 2-1, însă au acumulat 6 puncte după primele două meciuri și au pornit lansat în drumul spre turneul final din Germania.

Un titular al României a prins echipa ideală din preliminariile Euro 2024 și e coleg cu Cristiano Ronaldo

Fundașul Andrei Burcă a fost titular în naționala României la întâlnirea cu Belarus, reușind să marchez și primul său gol sub tricolor. Evoluția sa a fost una remarcabilă și jucătorul de la CFR Cluj a intrat în echipa ideală a etapei a 2-a a preliminariilor Euro 2024, din care face parte și superstarul Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Apărătorul lui Edi Iordănescu a primit nota 8 din partea Sofascore pentru prestația de pe Arena Națională, a doua cea mai mică notă dintre cei incluși în ”11”-le ideal, și face pereche în centrul defensivei cu islandezul Aron Gunnarsson, autor al unui hattrick și al unei pase decisive în victoria concludentă cu Liechtenstein, scor 7-0.

Gunnarsson a impresionat cu evoluția sa și este unul dintre cei doi jucători care au primit nota 10. Celălalt este, surprinzător, tot un fundaș: Nathan Ake. Apărătorul stânga al Olandei a marcat două goluri în succesul cu 3-0 în fața Gibraltarului.

ADVERTISEMENT

Singurul care a primit o notă mai mică decât Burcă din echipa ideală este portarul croat Dominik Livakovic, notat cu 7,9. Ocupanta locului 3 la Cupa Mondială din Qatar a învins pe terenul Turciei, scor 2-0, iar Livakovic a fost îngerul păzitor al porții oaspeților.

Ronaldo nu putea lipsi din atac după ”dubla” cu Luxemburg

Cu ”dubla” pe care a reușit-o în succesul categoric al Portugaliei pe terenul Luxemburgului, scor 6-0, Cristiano Ronaldo și-a asigurat un loc în atacul echipei ideale. Starul lusitanilor a fost notat cu 8,5.

ADVERTISEMENT

Echipa ideală a etapei a 2-a a preliminariilor Euro 2024 este următoarea: Dominik Livakovic (Croația) – Denzel Dumfries (Olanda), Aron Gunnarsson (Islanda), Andrei Burcă (România), Nathan Ake (Olanda) – Mateo Kovacic (Croația) – Bukayo Saka (Anglia), Dominik Szoboszlai (Ungaria), Jon Dagur Torsteinsson (Islanda) – Viktor Gyokeres (Suedia), Cristiano Ronaldo (Portugalia).

După încheierea partidei România – Belarus 2-1, din etapa a 2-a a preliminariilor Euro 2024, fundașul Andrei Burcă a avut o declarație de dragoste surprinzătoare pentru suporterii de la ‘Uniți sub tricolor’.

ADVERTISEMENT

Primul gol al ”tricolorilor” în partida de pe Arena Națională a fost marcat de Nicolae Stanciu cu o execuție magistrală din lovitură liberă, iar reușita mijlocașului le-a atras atenția chiar și celor de la UEFA.

ADVERTISEMENT