News

Un tractorist din Mehedinți, acuzat de ultraj, a fost achitat. Polițistul-victimă, mustrat pentru exces de zel

Un bărbat din Mehedinți, trimis în judecată pentru ultraj, pe motiv că ar fi încercat să lovească un polițist cu tractorul, a fost achitat de instanță. Agentul-reclamant a fost mustrat de judecători.
01.05.2022 | 18:44
Un tractorist din Mehedinti acuzat de ultraj a fost achitat Politistulvictima mustrat pentru exces de zel
Polițistul care a scos arma la tractorist, certat de judecători / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Bărbatul a ajuns să fie judecat de ultraj în urma plângerii penale făcută de un polițist, chemat prin numărul de urgență 112 să rezolve un conflict în care șoferul de tractor ar fi fost implicat.

Polițistul spune că dacă nu s-ar fi ferit, bărbatul îl lovea cu tractorul

În momentul în care echipajul de poliție a ajuns la domiciliul bărbatului, acesta se afla la câmp, însă a venit cu utilajul pe DN56B și a pătruns pe ulița pe care locuiește.

ADVERTISEMENT

„Deşi a observat, inculpatul l-a ignorat pe poliţist şi a continuat deplasarea în direcţia acestuia din urmă, ajungând la o distanţă periculos de mică de acesta, fapt ce l-a determinat pe poliţist să se ferească pentru a nu fi lovit/călcat.

Potrivit declaraţiei persoanei vătămate, chiar înainte să se ferească, tractorul ajunsese atât de aproape încât a pus mâna pe partea din faţă a acestuia. Împrejurarea că persoana vătămată ar fi fost lovită şi posibil ucisă cu tractorul de către inculpat – dacă nu se ferea – este confirmată de martorii prezenţi la faţa locului şi audiaţi în cauză”, se arată în rechizitoriu, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Instanța spune că agentul a dat dovadă de ”un exces de zel nejustificat”

Bărbatul a pledat nevinovat în fața instanței și a reușit să-i convingă pe judecători că doar a încercat să tragă tractorul pe dreapta, atunci când i-a văzut pe oamenii legii.

Magistrații cred că polițistul-reclamant este cel care a căutat conflictul și a reacționat în mod exagerat la situația respectivă.

ADVERTISEMENT

„Într-un exces de zel total nejustificat, partea civilă (n.r. poliţistul) a scos pistolul din dotare, ameninţându-l pe inculpat şi, împreună cu agentul de poliţie, l-au tras din tractor, imobilizându-l şi încătuşându-l în timp ce se afla la pământ”, se arată în sentinţa de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Relatarea polițistului, nereală

Judecătorul consideră că polițistul s-a poziționat fără un motiv întemeiat în fața tractorului, fără să respecte metodologia de lucru. Magistratul spune că atitudinea polițistului a declanșat incidentul și că acesta a prezentat procurorului o situație nereală și plină de contradicții.

ADVERTISEMENT

”Instanţa constată că starea de fapt reţinută de către procuror în rechizitoriu nu este cea reală, rezultând o mulţime de contradicţii între declaraţiile părţii civile şi a martori. (…) Există contradicţii chiar şi între cele declarate de partea civilă”, arată judecătorul.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacat cu apel.

ADVERTISEMENT