News

Un transport de tancuri care se îndrepta către Ucraina, accident în România. Ce s-a întâmplat cu încărcătura

Un transport de tancuri care tranzita România cu destinația Ucraina a rămas blocat pe DN 1H în zona localităţii Surduc din judeţul Sălaj. Un trailer a ieșit în afara șoselei.
02.08.2022 | 11:12
Un transport de tancuri care se indrepta catre Ucraina accident in Romania Ce sa intamplat cu incarcatura
Un convoi de tancuri care se îndrepta către Ucraina, blocat pe DN 1H în Sălaj. Precizările Poliției Române. Sursa foto: magazinsalajean.ro
ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva ore, un transportor de tancuri care se îndrepta către Ucraina a fost implicat într-un accident în România. Un trailer a ieșit în decor și a blocat traficul.

Un convoi de tancuri care se îndrepta către Ucraina, blocat pe DN 1H în Sălaj. Precizările Poliției Române

În zona producerii evenimentului rutier, circulația a fost oprită circa două ore, se arată într-un comunicat al centrului INFOTRAFIC.

ADVERTISEMENT

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la intersecția dintre DN1H și DN 1G, în apropierea localității Surduc, județul Sălaj, un transport agabaritic a ieșit în afara părții carosabile, rămânând imobilizat. Nu sunt persoane rănite, încărcătura nu a fost avariată.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri pentru aproximativ două ore”, a anunţat, în această dimineaţă, Poliţia Română.

ADVERTISEMENT

Ulterior, IPJ Sălaj a venit cu noi informații legate de accidentul din această zonă a țării.

Instituția anunță că o semi-remorcă folosită pentru transportul de tehnică militară a ieșit în afara părții carosabile la intersecția Drumul Național 1G cu Drumul Național 1H, din județul Sălaj.

Acest ansamblu de vehicule făcea parte dintr-un convoi agabaritic și era condus de un cetățean ucrainean, de 54 de ani.

ADVERTISEMENT

În urma acestui accident, au rezultat doar pagube materiale. Este vorba da avarierea unui indicator rutier. Traficul a fost restricționat până la repunerea semi-remorcii pe partea carosabilă.

Presa locală: două convoaie de tancuri, în tranzit prin România către Ucraina

Potrivit publicație VasileDale.ro, ar fi fost, de fapt, două convoaie aflate în trafic prin România în această dimineață.

ADVERTISEMENT

Primul dintre acestea a trecut prin judeţul Maramureş în jurul orei 4.00 şi a intrat în Ucraina prin Punctul de Frontieră Halmeu în jur de ora 6.00.

După câteva ore, a apărut și al doilea convoi, cel care a fost implicat în evenimentul rutier amintit mai sus.

  • 30 de tancuri erau transportate de cele două convoaie 

”Tancurile erau camuflate pentru a nu se vedea ţara de provenienţă şi erau escortate de Poliţia Militară română”, scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT