Sporturi

Un tratament aplicat pacienților cu COVID-19 din România dă rezultate neaşteptate. Virgil Musta: ”Nu se mai ajunge la terapie intensivă”

19.05.2020 | 10:03
Un tratament aplicat pacientilor cu COVID19 din Romania da rezultate neasteptate Virgil Musta Nu se mai ajunge la terapie intensiva
ADVERTISEMENT

Un tratament aplicat pacienților cu COVID-19 din România dă rezultate notabile în spitalele autohtone. La baza lui stă medicul Virgil Musta.

Un tratament aplicat pacienților cu COVID-19 din România dă rezultate: ”Nu se mai ajunge la terapie intensivă”

Medicul Virgil Musta, coordonatorul Secţiei COVID din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, anunță că a pus în aplicare o nouă schemă de tratament pentru pacienţii cu COVID-19. Noul tratament cu anticoagulant are deja rezultate notabile.

ADVERTISEMENT

Musta spune că acesta atacă virusul înainte să dezvolte forme grave în organism. De asemenea, conform medicului timișorean, sunt șanse ca, prin aplicarea noii scheme de tratament, boala să fie ţinută sub control, iar pacienţii să nu dezvolte forme severe.

”Acum o lună, după ce am văzut studiile, iar la autopsie s-a observat o coagulare a vaselor mici, am decis să introducem tratament autogoagulant prin anumite criterii biologice.

ADVERTISEMENT

La spitalul nostru am itrodus în protocolul nostru ca toţi pacienții cu formă medie de COVID-19 şi formă uşoară la pacienți cu factori de risc să se introducă terapia profilactică de anticoagulare.

La cei care sunt cu forme severe de boală s-a introdus terapia curativă pe nişte criterii medicale pe care le-am trecut în ghidul nostru terapeutic. De trei săptămâni, toţi pacienţii urmează tratament anticoagulant conform ghidului nostru terapeutic”, a spus Virgil Musta la Digi24.

ADVERTISEMENT

Virgil Musa: ”Nu se mai ajunge la terapie intensivă”

Rezultatele în urma acestui tratament sunt vizibile și extrem de importante. Virgul Musta spune că ultimii pacienți cu COVID-19 nu au mai necesitat internarea la terapie intensivă.

”Pacienții care au fost internați nu au mai necesitat terapie intensivă. Ideea în cazul anticoagulantului este să tratăm pacienții cât se poate de precoce. Am lucrat şi la ghidul naţional şi s-a acceptat acelaşi lucru: orice pacient simptomatic care se internează trebuie tratat cu anticoagulant.

ADVERTISEMENT

Eu m-am bazat pe studiile făcute în exterior, unde toată lumea spunea că are rezultate bune şi se recomanda acest lucru. Studiile au arătat că pacienţii care nu au beneficiat de aceste terapii prezentau tromboze la nivelul vaselor pulmonare şi a altor organe”, a mai declarat medicul Virgil Musta pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT