News

Un tratament cu anticorpi pentru COVID-19 va intra în faza de testare umană. Când se așteaptă primele rezultate

02.06.2020 | 16:29
Un tratament cu anticorpi pentru COVID19 va intra in faza de testare umana Cand se asteapta primele rezultate
ADVERTISEMENT

O importantă companie farmaceutică a anunțat că realizează un studiu pentru un posibil tratament cu anticorpi pentru COVID-19, iar în mai puțin de o lună vom avea primele rezultate ale acestui demers.

Un tratament cu anticorpi pentru COVID-19 va intra în faza de testare umană. Când se așteaptă primele rezultate

Luna iunie debutează cu vești bune din domeniul medical și din ”frontul” luptei pe care omenirea îl duce cu pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Compania farmaceutică din Statele Unite ale Americii, Eli Lilly, a anunţat, luni, 1 iunie, că a început faza întâi a unui studiu clinic destinat unui posibil tratament cu anticorpi pentru COVID-19, primul de acest tip din lume.

Firma de peste ocean care activează în domeniul este una dintre cele mai importante producătoare de medicamente şi institute de cercetare care lucrează la vaccinuri, antivirale şi alte tratamente care să îi ajute pe cei infectaţi cu coronavirusul cu răspândire rapidă rapidă.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește acest studiu al tratamentului cu anticorpi pentru COVID-19, Eli Lilly informează că acesta se află într-un stadiu incipient, unul în care va evalua siguranţa şi tolerabilitatea la pacienţii internaţi cu COVID-19, iar rezultatele sunt aşteptate până la sfârşitul lunii iunie.

Potrivit reprezentanților companiei, citați de Reuters, tratamentul experimental, LY-CoV555, a fost dezvoltat prin colaborarea cu compania privată AbCellera Biologics, cu care Lilly a format un parteneriat în martie.

ADVERTISEMENT

Cum decurge tratamentul cu anticorpi inițiat de Eli Lilly

Acest tratament pe bază de anticorpi este îndreptat împotriva structurilor proteice ascuţite de la suprafaţa virusului şi este conceput pentru a împiedica fixarea acestuia de celulele umane, neutralizând astfel virusul.

Compania dezvăluie că tratamentul cu anticorpi a fost inițiat după ce a fost identificat într-o probă de sânge prelevată de la unul dintre primii pacienţi din SUA care s-au recuperat după boala pulmonară provocată de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Americanii se aşteaptă să treacă la următoarea fază de testare, pentru a studia potenţialul tratament la pacienţii cu COVID-19 nespitalizaţi, în cazul în care medicamentul se va dovedi sigur.

Între timp, o companie concurentă Eli Lilly, Regeneron Pharmaceuticals, a anunțat că are în plan să înceapă studii clinice în iunie pentru a testa tratamentul său format dintr-un cocktail de anticorpi pentru noul coronavirus şi că îşi propune să aibă sute de mii de doze disponibile până la sfârşitul lunii august.

ADVERTISEMENT