News

Un tratament inovator, folosit în lupta cu coronavirusul, în Madagascar. Medicamentul este interzis în Europa

21.04.2020 | 11:58
Un tratament inovator folosit in lupta cu coronavirusul in Madagascar Medicamentul este interzis in Europa
ADVERTISEMENT

Un tratament inovator este folosit în lupta împotriva coronavirusului în Madagascar, deși Organizația Mondială a Sănătății a cerut ca medicamentul să fie scos de pe piață.

Un tratament inovator, folosit în lupta cu coronavirusul, în Madagascar

Conform Le Point, președintele Madagascarului, Andry Rajolina, și-a dat acordul ca tratamentul inovator să fie folosit în lupta împotriva coronavirusului, după ce cercetătorii malgași au făcut studii în acets sens.

ADVERTISEMENT

Institutul malgaș de cercetare aplicată a dezvolat medicamentul Covid-Organics, care conține artemisia. Aceasta este o plantă asemănătoare ferigii și pe care chinezii au cultivat-o pentru a lupta împotriva malariei.

”Anunț oficial că testele noastre au avut rezultate bune. Putem spune că acest medicament a avut un rezultat concludent asupra pacienților COVID-19 din Madagascar și că poate limita și diminua efectele asupra corpului uman”, a declarat Rajolina.

ADVERTISEMENT

Oamenii vor fi obligați să poarte măști pe stradă

Președintele a anunțat că pacienții cu dificultăți respiratorii și care au fost tratați cu Covid-Organics au fost vindecați și au fost deja externați din spital. Acesta a indicat că ”remediul” va fi prescris, sub formă de sirop, ”tuturor studenților pentru a le permite să se protejeze împotriva pandemiei”.

Șeful statului a anunțat reluarea transportului public în capitala Antananarivo și în orașele Fianarantsoa și Toamasina, precum și a cursurilor școlare începând de miercuri.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, locuitorii nu își vor putea părăsi orașele și sunt obligați să poarte măști atunci când ies pe stradă. Cei care nu vor respecta aceste reguli vor primi pedepse în folosul comunității.

Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut că anumite medicamente și remedii tradiționale pot atenua simptomele coronavirusului, însă a amintit că nu există dovezi că aceste substanțe pot preveni sau vindeca boala.

ADVERTISEMENT

OMS a votat chiar în 2007 o rezoluție ”care solicită retragerea progresivă a monoterapiei bazate pe artemisinină orală de pe piețe”. Artemisia, este produsă în principal în Madagascar, Africa și Asia, este interzisă în mai multe țări europene.

ADVERTISEMENT