ADVERTISEMENT
News

Un tratament “minune” folosit în SUA împotriva coronavirusului, prescris și în România: “E medicamentul momentului”

Autor: Flaviu Popa | 22.04.2020 | 16:53
Un tratament
Remdesivir, medicamentul minune care ar putea salva omenirea, Foto: Hepta

Remdesivir, medicamentul minune care salvează vieți în SUA, ar putea fi folosit la scară largă în România, conform medicului Adrian Marinescu.

ADVERTISEMENT

Remdesivir, medicamentul minune

Același lucru l-au remarcat și profesorul Alexandru Rafila sau ministrul Nelu Tătaru, cu toate că va mai dura cel puțin o lună până când acest medicament ar putea începe să salveze vieți la scară largă, din cauza birocrației.

Medicul Adrian Marinescu, reprezentantul Institutului „Matei Balș”, a dezvăluit că rata de mortalitate în spitalul bucureștean e sub 3%.

ADVERTISEMENT

Din peste 400 de pacienți confirmați, 232 au fost vindecați. Acestea sunt datele pe care le avem, o mortalitate sub 3%. E sub media europeană și din România. Demonstrează că terapia intensivă la noi are o experiență foarte mare și nu vorbim doar de Covid-19”, a explicat Marinescu la Marius Tucă Show.

Referitor la Remdesivir, Marinescu se așteaptă ca medicamentul să fie folosit la scară largă în viitorul apropiat: „Remdesivir a fost folosit pentru un număr mic de cazuri, dar îl vom folosi pe scară largă pentru că și-a dovedit eficiența.

ADVERTISEMENT

Dă rezultate bune, dar e greu să spunem 100%. Acesta e medicamentul momentului”.

Nelu Tătaru și Alexandru Rafila s-au arătat și ei încrezători că medicamentul folosit pentru a combate Ebola va ajuta omenirea în plină pandemie de coronavirus.

ADVERTISEMENT

E nevoie de o perioadă de studiu, trebuie testat pe persoane sănătoase. În SUA sunt 125 de cazuri și doar două decese, urmărim să fie acreditat în SUA, apoi în Europa și îl putem prelua și noi”, a explicat Tătaru, conform Mediafax.

„Din 113 persoane aflate la terapie intensivă, intubate, în stare gravă, 111 s-au vindecat și au plecat acasă, după două înjecții de Remdesivir”, a punctat Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!