ADVERTISEMENT
News

Un tratament revoluționar anti-Covid va fi testat în România. Anunțul oficial

Autor: Flaviu Popa | 17.09.2020 | 20:59
Un tratament revoluționar anti-Covid va fi testat în România. Anunțul oficial
Foto: Hepta

Compania coreeană Celltrion își va testa un tratament anti-Covid în SUA, România și alte trei țări, în speranța că acest remediu ar putea ajuta omenirea să depășească pandemia de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Tratamentul a fost botezat CT-P59 și se află în studii clinice avansate, mai exact în faza a doua și a treia, în care specialiștii analizează o substanță antivirală pe bază de anticorpi.

Ministerul Siguranței Alimentelor și Medicamentelor din Coreea de Sud a declarat că a aprobat studiile clinice avansate pentru acest tratament, care ar putea fi utilizat la scară largă pentru a combate SARS-CoV-2.

Coreenii vor să testeze în România un medicament revoluționar anti-Covid

Conform Mediafax, testele inițiale efectuate pe oameni sănătoși au arătat că produsul nu are efecte secundare, astfel că s-a trecut în faza a doua și a treia a testării, unde produsul va fi administrat unui număr mare de oameni, bolnavi sau sănătoși.

ADVERTISEMENT

Așadar, în funcție de efectul pe care CT-P59 îl va avea asupra persoanelor cu simptome ușoare și severe, ministerul din Coreea de Sud va decide care este următorul pas de urmat.

A doua fază a studiului implică testarea remediului pe 300 de persoane pentru a determina doza adecvată care trebuie administrată. În faza a treia vor fi implicați 700 de oameni și cercetătorii își vor da seama dacă materialul „candidat” are eficacitatea dorită împotriva infecțiilor virale.

Celltrion a solicitat României, Statelor Unite ale Americii și altor trei țări să îi permită testarea pe populație a produsului.

ADVERTISEMENT

În Coreea de Sud există momentan 23 de studii clinice aprobate menite să descopere un medicament care să ajute în cazul infectării cu Covid-19. Mai mult, coreenii au în dezvoltare două potențiale vaccinuri.

CT-P59 ar putea fi un rival serios pentru medicamentul american Remdesivir, cel mai lăudat produs în acest an în lupta cu Covid-19. Rămâne de văzut, însă, cum se va comporta produsul în momentul în care va fi administrat unui număr mare de pacienți din SUA sau România.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT