News

Un tren a deraiat în județul Arad. 19 persoane se aflau în vagoane

19.11.2019 | 15:24
Un tren a deraiat in judetul Arad 19 persoane se aflau in vagoane
ADVERTISEMENT

Un tren care circula pe ruta Brașov-Curtici a deraiat din cauza osiei locomotivei. Traficul feroviar în dreptul localității Bârzava, județul Arad este blocat la ora actuală. Persoanele care se aflau în tren nu au fost rănite.

Trafic feroviar blocat după ce un tren a deraiat în județul Arad

Locomotiva unui tren în care se aflau 19 persoane a deraiat chiar la intrare în stația Bârzava din județul Arad. Trenul care circula de ruta Brașov- Curtici a deraiat din cauza unei osii a locomotivei care cel mai probabil s-a rupt. Cei 19 călători care se aflau în vagoane au ieșit singuri și nicio persoană nu a fost rănită.

ADVERTISEMENT

„Personalul de specialitate era deja la fața locului pentru a lua măsurile necesare astfel încât în scurt timp să fie asigurată continuitatea în traficul feroviar”, a declarat purtătorul de cuvânt al CFR Oana Brânzan, potrivit Mediafax. Circulația feroviară este oprită în aceste momente pentru a se efectua cercetarea la fața locului, urmând apoi a fi repusă pe șine locomotiva trenului.

Deraieri similare în județul Arad

În urmă cu câteva luni, mai exact în mai, un tren personal 2046 a deraiat între Lipova și Milova, tot în județul Arad. Reprezentanții CFR au declarat că trenul se deplasa pe ruta Arad-Simeria și că persoanele care se aflau în vagoane nu au fost răniți. Mecanicul de tren, un bărbat în vârstă de 50 de ani din Arad, precum și cei 10 călători care se aflau în acele clipe în tren au ieșit în siguranță. Traficul feroviar a fost blocat timp de câteva ore, iar circulația trenurilor pe această tură a fost deviată pe Timișoara.

ADVERTISEMENT

Un eveniment similar a avut loc în luna februarie în urmă cu 7 ani după ce un vagon al unui tren de călători a deraiat. Trenul circula pe ruta Arad-Oradea, iar persoanele care se aflau în vagoane nu au fost rănite. Mai multe garnituri de tren au fost oprite pe linie din cauza blocajului de pe șine. Din nefericire, cei care au avut de suferit au fost călătorii care au fost nevoiți să aștepte pentru că trenurile au avut întârzieri semnificative.