News

Un tren a deraiat în Suceava din cauza viiturilor. Ce transmit autoritățile

24.06.2019 | 10:21
Un tren a deraiat in Suceava din cauza viiturilor Ce transmit autoritatile

Un tren cu pasageri a deraiat în județul Suceava, luni dimineața, din cauza viiturilor produse pe calea ferată. Traficul feroviar a fost blocat pe ruta Suceava – Cacica, iar autoritățile au intervenit pentru a remedia problema. Conform primelor informații, nimeni nu a fost rănit, dar a fost afectată locomotiva trenului Regio 5731. Nordul țării a fost puternic afectat de ploile și inundațiile produse în ultima perioadă.

Un tren a deraiat în Suceava. Nu sunt victime

Centrul Infotrafic anunță că incidentul s-a produs pe secţia de cale ferată 513, la kilometrul feroviar 4+900 de metri, în zona staţiei CF Părhăuţi (judeţul Suceava). Din fericire, accidentul feroviar nu s-a soldat cu victime. Circulația feroviară a fost întreruptă, iar autoritățile s-au deplasat de urgență la fața locului pentru a verifica ce s-a întâmplat și pentru a rezolva problema.”Din cauza viiturilor de pe calea ferată, locomotiva trenului Regio 5731, care se deplasează pe ruta Suceava – Cacica, a deraiat. Evenimentul nu s-a soldat cu victime”, a transmis Infotrafic.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții  CFR SA, probleme de acest gen au fost raportate și  în judeţul Mehedinţi, unde  traficul feroviar se desfăşoară prin transbordare auto, pe segmentul de cale ferată Drobeta-Turnu Severin -Strehaia. Autoritățile au recurs la o astfel de măsură,  după ce linia de cale ferată a fost acoperită de ape,atât în zona macazelor, la intrarea în staţiile Balota si Prunişor, cât şi între staţiile Prunişor şi Igiroasa.

Vremea rea face ca trenurile să circule cu dificultate. Sursa foto:evz.ro
Vremea rea face ca trenurile să circule cu dificultate. Sursa foto:evz.ro

Vremea capricioasă va continua și în următoarele zile

Este de așteptat ca situația să persiste până spre sfârșitul acestei săptămâni, întrucât meteorologii anunță noi reprize de precipitații abundente, în cea mai mare parte a țării, favorizând astfel producerea inundațiilor. Totodată, fenomenele extreme vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe alocuri, grindină.

Reamintim că în cursul zilei de luni, 24 iunie, hidrologii au emis o atenționare cod roșu de inundații, ce vizează râurile de pe raza județului Timiș. Mai mult decât atât, specialiștii au transmis avertizări de tip cod portocaliu, pentru mai multe regiuni ale țării, printre care se numără Cluj, Bihor, Hunedoara, Iași și Arad.

 

Tags: