News

Un tren cu elevi a deraiat în Austria. Un vagon a căzut în râul Mur: 17 răniți

Deraierea a avut loc în jurul orei 7 dimineața pe calea ferată Mur Valley, o linie cu ecartament îngust din centrul Austriei.
09.07.2021 | 14:16
Un tren cu elevi a deraiat in Austria Un vagon a cazut in raul Mur 17 raniti
ADVERTISEMENT

Un tren care transporta zeci de școlari a deraiat vineri în Alpii austrieci, iar un vagon s-a răsturnat și a ajuns în râul Mur, care curge paralele cu linia ferată, au spus autoritățile. Șaptesprezece persoane au fost rănite ușor.

17 persoane rănite ușor

Comandantul serviciilor locale de salvare, Anton Schilcher, a declarat că 54 de școlari mergeau cu trenul în ultima zi înainte de pauza de vară. Șaptesprezece dintre ei se pare că au suferit răni ușoare. Schilcher a spus că toată lumea din tren a fost salvată rapid.

ADVERTISEMENT

Nu a fost clar imediat ce a cauzat deraierea.  Schilcher a spus că posibilitățile includ că pista a fost deteriorată într-o furtună sau un obstacol, cum ar fi o rădăcină de copac pe pistă.

Trenul diesel, care transporta 50 de pasageri, în majoritate elevi și studenți, a deraiat în districtul Lungau, chiar în interiorul statului alpin austriac Salzburg.

ADVERTISEMENT

La bord erau elevi și studenți din statul vecin Stiria, care se îndreptau spre Tamsweg, în statul Salzburg, un centru alpin cu școli primare și liceale și institute de formare profesională.

Serviciile de urgență s-au deplasat la fața locului cu 10 ambulanțe și două elicoptere trimise de Crucea Roșie a regiunii Salzburg, a raportat agenția de știri austriacă APA, citată de Deutsche Welle.

ADVERTISEMENT

Trenurile Mur Valley operează linia de 65 de kilometri (40 de mile) de la baza lor de la Murau, în Stiria.

Vara, trenurile speciale sunt echipate cu locomotive cu aburi istorice care atrag turiștii. Traseul transfrontalier se mândrește cu reducerea consumului de combustibili fosili la zero pentru a beneficia clima, Lungau oferind un bilet de transport public la prețul de 1 €.

ADVERTISEMENT

Circulația trenurilor este întreruptă

Circulația trenurilor în regiunea Lungau este întreruptă în urma accidentului. Este posibil ca traficul feroviar între Unzmarkt și Tamsweg să fie întrerupt cel puțin până la sfârșitul zilei. Nu este clar când serviciile feroviare vor reveni la un program regulat.

Autoritățile recomandă reconfirmarea programul de circulație al trenurilor persoanelor care urmează să călătorească pe linia afectată până pe 10 iulie și luarea în considerare a mijloacelor de transport alternative, dacă este necesar, precum și acordarea de timp suplimentar pentru a ajunge la destinații.

ADVERTISEMENT