News

Un tren de marfă a deraiat în județul Suceava. Traficul feroviar, blocat în sensul de mers către Putna

19.08.2019 | 16:39
Un tren de marfa a deraiat in judetul Suceava Traficul feroviar blocat in sensul de mers catre Putna

Un tren de marfă a deraiat în județul Suceava, în zona localității Dornești. Traficul feroviar este blocat în zonă, mai exact pe ruta care face legătura cu Putna. Trenul cu 25 de vagoane  care transporta pal pentru export a ieșit de pe șine blocând astfel circulația celorlalte trenuri pe sensul respectiv, informează Poliția Suceava.

Tren deraiat pe direcția Dornești – Putna. Nu există victime

Din fericire, nu au rezultat victime în urma deraierii acestui tren cu pal. Mecanicul locomotivei a scăpat cu viață din acest accident. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest pentru a se afla dacă era turmentat în momentul în care s-a produs incidentul, iar rezultatul a fost unul negativ.

Tot mai multe trenuri deraiază pe căile ferate din România, iar de vină, spun experții, este de vină infrastuctură extrem de șubredă din cauza căreia multe trenuri circulă cu viteza melcului. Chiar și la viteze mici, astfel de incidente au loc aproape săptămânal în mai toate regiunile țării.

tren deraiat suceava
Pe 24 iunie, un tren Regio a deraiat în Suceava. Sursa foto: informațiata.ro

Pe 24 iunie, un alt tren deraia în județul Suceava

În urmă cu două luni, tot în județul Suceava, un tren Regio a deraiat în zona Părhăuți. Incidentul de pe 24 iunie nu s-a lăsat cu victime. „Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe secţia de cale ferată 513, la kilometrul feroviar 4+900 de metri, în zona staţiei CF Părhăuţi (judeţul Suceava), a avut loc un eveniment feroviar: din cauza viiturilor de pe calea ferată, locomotiva trenului Regio 5731, care se deplasează pe ruta Suceava – Cacica, a deraiat. Evenimentul nu s-a soldat cu victime. Circulaţia feroviară este întreruptă”, anunțau reprezentanții Centrului Infotrafic la acea vreme.

Tags: