Sport

Un tricolor a fost campion la alergare în Belgia – România 2-0 de la EURO 2024! Statisticile de la finalul meciului

Un fotbalist român a fost campion la alergare în meciul cu Belgia, pierdut de tricolori cu 0-2, în runda a doua de la EURO 2024.
23.06.2024 | 01:21
Un tricolor a fost campion la alergare in Belgia  Romania 20 de la EURO 2024 Statisticile de la finalul meciului
România - Belgia, la EURO 2024 Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Un fotbalist al naționalei României a alergat cei mai mulți km în înfrângerea cu Belgia, 0-2, de la EURO 2024. Nicolae Stanciu a depășit 11 km în al doilea meci de la Campionatul European.

Nicolae Stanciu, campion la alergare în Belgia – România

România a ratat șansa de a-și asigura locul în optimile EURO 2024 după două meciuri. Tricolorii aveau nevoie de o remiză pentru a acumula 4 puncte și de a fi siguri de locul în fazele eliminatorii. Numai că, selecționata lui Domenico Tedesco a avut alt plan și au pornit asediul la poarta lui Florin Niță încă din primele secunde.

ADVERTISEMENT

Fluierul final a făcut-o pe Belgia câștigătoare, 2-0, grație golurilor marcate de Tielemans și De Bruyne. Iar situația în Grupa E se complică înainte de ultimul meci, după ce România, Belgia și Slovacia au ajuns la același număr de puncte, 3.

Prima reprezentativă se poate mândri cu numărul de km alergați. Căpitanul naționalei a adunat 11.39 km în al doilea meci de la turneul final, în timp ce Timothy Castagne se mândrește cu 10.81 km în cele 90 de minute jucate cu România.

ADVERTISEMENT
km alergati belgia - romania
Km alergați de fotbaliști în România – Belgia

Nicolae Stanciu dezvăluie ce nu a funcționat în jocul României cu Belgia

La finalul partidei, căpitanul echipei naționale a mărturisit că golul marcat rapid de Belgia, după doar 74 de secunde de la startul meciului, a schimbat întreg planul tactic.

Dar, cu toate acestea, Nicolae Stanciu este încrezător că România va face un joc bun cu Slovacia și că suporterii vor avea ocazia să sărbătorească o calificare istorică în optimile EURO 2024.

ADVERTISEMENT

„Cu Ucraina am avut șanse de a marca, cred că le-am fructificat pe toate la acel meci. Știam că trebuie să suferim împotriva unei echipe ca Belgia. Puteam să închidem calificarea din această seară. Dacă făceam 1-1, poate alta era soarta meciului.

Am încercat să forțăm și în prima repriză, dar a venit golul care ne-a dat peste cap. Nu e ușor, dar cred că ne-am descurcat bine. Așteptăm meciul cu Slovacia și sperăm să sărbătorim calificarea”, a spus Nicolae Stanciu, finalul meciului, pentru Pro TV.

ADVERTISEMENT

Următorul meci al României la EURO 2024 va fi cu Slovacia, pe 26 iunie, de la 0ra 19:00. Edi Iordănescu și băieții săi au nevoie de o remiză pentru a-și asigura locul în optimile competiției sau ca Belgia și Ucraina trebuie să nu termine la egalitate, pentru ca România să fie sigură de locul 3. Dacă elevii lui Rebrov înving, iar România pierde cu Slovacia, atunci aventura lui Stanciu&co. la Campionatul European se va încheia în faza grupelor.

ADVERTISEMENT