News

Un turist a murit în Munții Retezat. Salvamontiștii au chemat un elicopter, fără succes

22.06.2020 | 16:55
Un turist a murit in Muntii Retezat Salvamontistii au chemat un elicopter fara succes
ADVERTISEMENT

Un turist a murit lângă lacul Bucura din Masivul Retezat (2.040 metri), după ce i s-ar fi făcut rău, fiind vorba despre un bărbat care  avea probleme de sănătate.

Bărbatul a fost declarat după 90 de minute, timp în care salvamontiștii prezenți în zonă au încercat să-l resusciteze. Din păcate, starea de sănătate a bărbatului nu i-a ajutat pe cei care au încercat să-l salveze.

ADVERTISEMENT

Turistul în vârstă de 45 de ani locuia într-un sat din județ și, cel mai probabil, a mai parcurs traseul pe care și-a găsit sfârșitul.

Un turist a murit în Munții Retezat, din cauza problemelor medicale

Bărbatul a urcat până la lacul Bucura. S-a oprit să se odihnească, iar apoi, dintr-o dată, i s-a făcut rău şi nu s-a mai putut ridica de jos. Salvamontiştii care se aflau la refugiul Bucura, în imediata apropiere, au încercat să-l resusciteze timp de 90 de minute, însă, din păcate, fără rezultat“, a declarat Ovidiu Bodean, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Salvamontiștii au solicitat inclusiv un elicopter, însă condițiile meteo dificile din stația de decolare au făcut imposibilă deplasarea la fața locului.

Conform Digi 24, victima avea 45 de ani și locuia în comuna Sălașu de Sus, județul Hunedoara, fiind un bărbat cu cunoscute probleme medicale.

ADVERTISEMENT

Două echipe de salvamontiști, în total 12 salvatori montani, au preluat trupul neînsuflețit al bărbatului și l-au transportat într-un loc unde a fost preluat de Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara.

Specialiștii vor efectua necropsia și vor stabili cauza decesului, însă jurnaliștii de la replicahd.ro susțin că bărbatului i s-a făcut rău, având probleme medicale cunoscute.

ADVERTISEMENT

Acțiunea de ieri a salvamontiștilor hunedoreni care s-a prelungit pînă târziu în noapte, s-a tranformat, din păcate, într-o acțiune de transport la IML a persoanei care a suferit un stop cardio-respirator și care nu a răspuns la manevrele de resuscitare de la fața locului”, au transmis reprezentanții Salvamont Hunedoara, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: