News

Un turist a vandalizat un monument istoric valoros în Italia. Riscă o amendă uriașă din partea autorităților

Turistul care riscă o amendă uriașă din partea autorităților italiene, după ce a vandalizat un monument istoric valoros din peninsulă.
04.06.2024 | 00:51
Un turist a vandalizat un monument istoric valoros in Italia Risca o amenda uriasa din partea autoritatilor
Turistul s-a semnat pe monumentul istoric. Sursa foto: SaltWire
ADVERTISEMENT

Un turist s-a semnat cu un marker pe un monument istoric foarte important, din Italia, și acum riscă o amendă uriașă. Bărbatul a fost căutat ore bune de către oamenii legii din peninsulă care spun despre fapta lui că este un act de vandalism.

Un turist olandez, acuzat de vandalism în Italia, după ce s-a semnat pe un monument istoric

Turistul, originar din Olanda, a scris cu un marker negru pe o frescă pictată pe zidul unei străvechi locuințe romane din Herculanem, un sit arheologic aflat în apropiere de Napoli. El a afectat, astfel, imaginea de ansamblu a unei clădiri relevante.

ADVERTISEMENT

Concret, clădirea a supraviețuit erupției vulcanului Vezuviu din anul 79 d. Hr. Angajații sitului arheologic au contribuit la identificarea individului. Ei au sunat la poliție din momentul în care au văzut semnătura în graffiti.

Semnul a fost imposibil de șters. S-a descoperit că turistul are 27 de ani, dar numele nu i-a fost dezvăluit de către oamenii legii din Italia. În schimb, au subliniat că riscă să fie pus sub acuzare pentru vătămare și vandalizare a unor opere artistice.

ADVERTISEMENT

De asemenea, polițiștii au punctat cât este de importantă întreținerea monumentelor străvechi. ”Orice daune afectează moştenirea noastră, frumuseţea noastră şi identitatea noastră, de aceea ele trebuie să fie pedepsite cu cea mai mare fermitate”, a transmis ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano, informează Reuters.

Nu este, de altfel, pentru prima oară când monumentele istorice din Italia sunt vandalizate. În 2023, un cuplu englez a fost sancționat după ce a scris pe un zid intern din structura Colloseumului din Roma.

ADVERTISEMENT

Cei doi iubiți au fost filmați, iar imaginile s-au viralizat rapid în mediul online. Grav este că au deteriorat destul de mult zidul intern din structura Colloseumului, din cauză că și-au scris numele fiecăruia cu o cheie.

Tot anul trecut, artiști în grafitti au vandalizat fațada Galeriei Vittorio Emanuelle II din Milano, o prestigioasă arcadă a galeriei comerciale din oraș. Însă, făptașii nu au fost prinși nici până în momentul de față.

ADVERTISEMENT

Amenzi de zeci de mii de euro în Italia pentru vandalizarea obiectivelor istorice

Pentru a-i determina pe turiști și inclusiv pe proprii cetățeni să nu mai strice obiectivele istorice, autoritățile din Italia au înăsprit sancțiunile. Amenzile au fost crescute până la 40.000 de euro pentru cei găsiți vinovați.

ADVERTISEMENT
Tags: