Life

Un turist britanic dezvăluie cum e percepută România în Regatul Unit: “Are această reputație de loc plin de infractori”. Cum l-a impresionat țara noastră

Un turist britanic a spus cum este văzută România în Regatul Unit. Acesta a rămas impresionat de ce a văzut în țara noastră.
20.05.2023 | 20:34
Un turist britanic dezvaluie cum e perceputa Romania in Regatul Unit Are aceasta reputatie de loc plin de infractori Cum la impresionat tara noastra
Un turist britanic dezvăluie cum e percepută România în Regatul Unit. Sursa foto: Capturi Tik Tok/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un turist britanic a dezvăluit felul în care este percepută România în Regatul Unit. Mulți britanici nu au o părere foarte bună despre țara noastră, însă turistul a rămas impresionat. Acesta a avut numai cuvinte de laudă despre România.

Cum e percepută România în Regatul Unit, potrivit unui turist britanic

Mulți turiști străini vizitează România și își expun în mediul online părerile despre țara noastră care sunt, în general, unele foarte bune. Străinii sunt impresionați de istoria și de obiectivele turistice de la noi din țară, dar și de mâncare.

ADVERTISEMENT

Un vlogger britanic și soția sa au ajuns în România dintr-o greșeală, însă au rămas cu o impresie bună după ce au vizitat țara noastră. Josef Roberts a spus că, în primă fază, el și partenera sa au vrut să ajungă la Istanbul.

Până la urmă, acesta a ales, la întâmplare, să viziteze România și a recunoscut că a fost îngrijorat, inițial, din cauza imaginii țării noastre în presa din Regatul Unit. Vloggerul a mărturisit că se simte “mințit” de prejudecățile cu privire la România.

ADVERTISEMENT

“Știți, România are această reputație, mai ales în Marea Britanie, de loc periculos post-sovietic, plin de infractori și de locuri degradate. Iar acest lucru este complet greșit. (…)

Îmi amintesc că am crescut în Marea Britanie în anii ’90 și la începutul anilor 2000 și îmi amintesc că unele dintre ziarele noastre ne avertizau că, dacă România va intra în UE, 50.000 de români vor veni în Marea Britanie, vor comite infracțiuni și vor aduce cu ei lucruri îngrozitoare”, a spus Josef într-o postare de pe contul său de Tik Tok.

ADVERTISEMENT

De ce a rămas turistul impresionat

Turistul din Marea Britanie a mai spus că oamenii l-au avertizat să nu meargă în România, deoarece este periculos. Cu toate acestea, Josef și soția sa nu s-au temut pentru siguranța lor, ba chiar au fost impresionați de ospitalitatea și de ajutorul din partea românilor.

De asemenea, și istoria țării noastre a fost pe placul turiștilor. Josef a avut cuvinte de laudă și despre preparatele tradiționale românești, printre care și micii și sarmalele.

ADVERTISEMENT

“Istoria este fascinantă (…). Iar mâncarea este uimitoare, sarmale, chiftele, mici (de care nu mă satur niciodată). Și știți că înainte de a veni, oamenii ne avertizau: ‘Oh, mergeți în România’, ‘De ce mergeți în România’, ‘Este periculos acolo, aveți grijă!’

Dar ne simțim în siguranță, nu am avut nici o problemă. Nimeni nu a încercat să ne fure din buzunare. (…) Toată lumea a fost de fapt super prietenoasă și de ajutor. Au vrut să-și exerseze puțin engleza, iar eu mi-am exersat limba română”, a mai povestit Josef, citat de playtech.ro.

Mai mult, Josef a declarat că Bucureștiul este un oraș mai sigur decât Londra, “dacă ne uităm la statisticile de criminalitate”. La finalul videoclipului postat, britanicul i-a îndemnat pe oameni să viziteze România.

ADVERTISEMENT