News

Un turist britanic, găsit spânzurat într-o pădure din România. Fusese dat dispărut de familie

18.05.2021 | 15:44
Un turist britanic gasit spanzurat intro padure din Romania Fusese dat disparut de familie
ADVERTISEMENT

Un turist britanic a fost găsit spânzurat într-o pădure din România. Bărbatul fusese dat dispărut de familie.

În după-amiaza zilei de luni, 17 mai, polițiștii au fost anunțați de familia cetățeanului britanic cu privire la dispariția acestuia. El plecase cu trei zile în urmă.

ADVERTISEMENT

Nu a spus nimănui unde pleacă sau ce vrea să facă. Echipele de salvamontiști din Bușteni și din Prahova au plecat pe urmele lui.

Un turist britanic, găsit spânzurat într-o pădure din România. Fusese dat dispărut de familie

Englezul, în vârstă de 42 de ani, ar fi plecat fără să-și anunțe rudele unde se duce. Oamenii au au sunat la Poliție trei zile mai târziu.

ADVERTISEMENT

În acest timp, familia a încercat să-l contacteze, dar a fost în zadar. Omul nu răspundea la telefon. Ulterior, telefonul acestuia a fost localizat într-o pădure dintre Bușteni si Poiana Țapului.

Oamenii legii au anunțat, la rândul lor, salvamontișii. Două echipe au plecat în căutarea omului. După mai bine de două ore de căutări, bărbatul a fost găsit spânzurat.

ADVERTISEMENT

În ultima vreme, o căutare a salvatorilor montani a ajuns în atenția opiniei publice. Un tânăr a rămas noaptea pe munte, fără baterie la telefon. Din fericire, povestea lui s-a terminat cu bine.

Un tânăr de 18 ani a supraviețuit o noapte pe munte, după ce și-a construit un adăpost în zăpadă

La data de 9 mai, salvamontiștii au plecat în căutarea unui tânăr. Acesta a apelat salvatorii după ce a realizat că îl va prinde noaptea pe munte. Din păcate, bateria telefonului mobil s-a terminat. Acest lucru a făcut găsirea acestuia o misiune imposibilă.

ADVERTISEMENT

Totuși, tânărul nu s-a pierdut cu firea. A reușit să-și facă un adăpost în zăpadă și a petrecut noaptea acolo: „am aprins frontala, am rupt cateva crengi de şnepeniş și m-am pus pe treabă”.

„Mi-am scos lopata de avalanșă, am săpat, am săpat, găsisem un fel de grotă, căreia i-am facut pereți de zăpadă. Înauntru mi-am așezat rucsacul cu folia de supraviețuire și mi-am facut un culcuș,” a povestit el, potrivit ObservatorNews.

A petrecut toată noaptea treaz, pentru a nu intra în hipotermie. A doua zi, a coborât sigur de pe munte.

ADVERTISEMENT