News

Un turist de 48 de ani, salvat de la înec în Mamaia. Medicii au reușit să-l resusciteze după îndelungi eforturi

Un turist a fost salvat de la înec, duminică dimineața, în staţiunea Mamaia. Bărbatul a fost scos inconștient din mare, dar medicii au reușit să-l resusciteze și să îl transporte la Spitalul Județean.
12.06.2022 | 11:43
Un turist de 48 de ani salvat de la inec in Mamaia Medicii au reusit sal resusciteze dupa indelungi eforturi
Un turist a fost salvat de la înec în Mamaia. Cadrele medicale au reușit să-l resusciteze. Sursa foto - ilustrativ: ISU Constanța
ADVERTISEMENT

Un bărbat aflat în stațiunea Mamaia a fost la un pas de moarte, fiind scos în stop cardio-respirator din mare.

Un turist a fost salvat de la înec în Mamaia. Cadrele medicale au reușit să-l resusciteze

Din primele informații, incidentul a avut loc la primele ore ale dimineții. La un moment dat, acesta a intrat să facă o baie în apa mării şi nu a mai ieşit. Panicați, oamenii de pe plajă au alertat imediat salvamarii şi au sunat la 112.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost scos din apa mării inconștient, iar cadrele medicale s-au luptat minute în şir pentru a-l readuce la viaţă.

La fața locului, pentru a-l salva pe bărbatul înecat, au intervenit un echipaj SAJ B2 și un echipaj SMURD C.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților Serviciului Județean de Ambulanță Constanța, bărbatul, a fost găsit de către echipele medicale în stop cardio-respirator, fiind început protocolul de resuscitare.

Din fericire, acesta a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost transportat la Spitalul Județean Constanța pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate, anunță Dobrogea TV.

ADVERTISEMENT

Presa locală mai anunță că pacientul este internat la terapie intensivă în stare gravă.

Duminică, în stațiunea Mamaia a fost arborat steagul galben, iar în sudul litoralului, de la Eforie și până la Vama Veche, cel roşu, ceea ce înseamnă că scăldatul este interzis.

Un tânăr s-a înecat weekendul trecut în canalul Dunăre-Marea Neagră, la Medgidia

Actualul sezon estival a debutat cu o dublă tragedie. Weekendul trecut, doi tineri şi-au pierdut viaţa după ce au vrut să se răcorească în apă. Unul dintre ei avea 23 de ani şi era înotător de performanţă, iar cel de-al doilea avea numai 20 de ani şi îşi căuta un job sezonier la malul mării.

ADVERTISEMENT

Băiatul de 20 de ani din Vrancea ajunsese pe litoral să-și caute un loc de muncă. El s-a aruncat de pe dig, în zona Obelisc din Costinești, și s-a lovit grav la cap. Salvamarii l-au scos în stop cardio-respirator.

În ceea ce-l privește pe celălalt tânăr, din Hunedoara, acesta venise pe litoral la niște rude. El a murit sâmbătă, 4 iunie, după ce a intrat să facă o baie în canalul Dunăre-Marea Neagră, la Medgidia, și nu a mai ieșit. Din primele informații, acestuia i s-a făcut rău în apă și s-a înecat.

ADVERTISEMENT