News

Oamenii din Pojorâta, speriați de ursul Flocea. A fost filmat devorând un vițel

13.05.2021 | 13:21
Oamenii din Pojorata speriati de ursul Flocea A fost filmat devorand un vitel
Un urs a dat iama în gospodăriile oamenilor dintr-un sat din Suceava. A fost filmat devorând un vițel: Sursa foto: captura Yotutube
ADVERTISEMENT

Un urs a băgat spaima în săteni, după ce a dat iama în gospodăriile oamenilor dintr-o localitate din Suceava și a mâncat un vițel.

Ursul Flocea le dă mari bătăi de cap sătenilor din localitatea suceveană, Pojorâta. Exemplarul de 400 de kilograme a intrat în gospodăriile oamenilor și a mâncat în ultima perioadă cinci viței.

ADVERTISEMENT

Ursul a fost filmat miercuri seară, pe un câmp din apropierea localității, chiar în timp ce mânca vițelul pe care îl luase cu puțin timp înainte.

Flocea, ursul care dă iama în gospodăriile oamenilor

Imaginil uluitoare cu ursul care devorează vițelul au fost publicate de Antena 3.

Sătenii sunt de-a dreptul înspăimântați. Ursul pe care l-au numit Flocea face ravagii în satul lor de ceva vreme. Aceștia susțin că a animalul splbatic a furat până acum șase viței.

ADVERTISEMENT

Imaginile care au fost surprinse miercuri seara, pe câmpul de lângă localitatea Pojorâta sunt de-a dreptul uluitoare. În acestea se vede clar cum ursul își devorează liniștit prada.

Curajoșii care au făcut filmulețul nu au stat la o distanță foarte mare, dar animalul sălbatic nu i-a băgat în seamă.

ADVERTISEMENT

Ursul a mai mâncat cinci viței

Sătenii din Pojorâta spun că nu este prima dată când ursul de aproape 400 de kilograme vine în satul loc. Înainte de Paște acesta ar mai fi mâncat alți cinci viței. Paguba făcută de urs se ridică la aproximativ 10.000 de lei.

Oamenii nu ștu ce să facă, și s-au adresat autorităților locale. Cât de curând se va înființa o comisie de evaluare care va lua o decizie în cazul ursului Flocea.

ADVERTISEMENT

Ursul a fost filmat pe drum de un șofer

În aceeași seară, un ursul a fost filmat de un șofer în timp ce traversa drumul E 58, care leagă Moldova de Ardeal. Acesta a sunat imediat la 112, iar ISU a emis un mesaj Ro – alert pe raza localității Pojorâta, din Suceava, pentru a-i anunța pe toți localnicii despre pericolul existent.

Polițiștii care au sosit la fața locului au reușit să sperie ursul cu semnale acustice și luminoase, acesta fugind în pădure.

Reprezentanții Direcției Silvice Suceava au declarat că au discutat cu autoritățile centrale și doresc o derogare pentru ca ursul să fie împușcat. Aceștia se tem că animalul ar putea produce alte pagube.

ADVERTISEMENT
Tags: