News

Un urs agresiv a atacat un grup de muncitori spre Cascada Urlătoarea, la Bușteni. Video

09.10.2020 | 16:55
Un urs agresiv a atacat un grup de muncitori spre Cascada Urlatoarea la Busteni Video
ADVERTISEMENT

UPDATE / Autorităţile din Prahova au reuşit să tranchilizeze şi să captureze ursul agresiv. Vorbim despre o femelă foarte bătrână și rănită care urmează să fie relocată pe acelaşi fond de vânătoare.

Animalul sângera în zona botului, existând suspiciunea că s-a rănit după ce ar fi căzut dintr-un copac. Specialiştii nu au constatat urme de lovire sau alte agresiuni asupra animalului.

ADVERTISEMENT

Ursoaica va fi relocată la o distanţă de aproximativ 6-7 kilometri de locul în care şi-a făcut apariţi. Ea va fi dusă în zona Valea Rea de pe acelaşi fond de vânătoare. Acţiunea de tranchilizare şi capturare s-a desfăşurat fără incidente

ȘTIREA INIȚIALĂ / Un urs agresiv a atacat un grup de muncitori spre Cascada Urlătoarea, la Bușteni. Animalul pare să fie rănit şi a muşcat din bara autospecialei de jandarmi trimisă la faţa locului.

ADVERTISEMENT

Aproape imediat, populaţia a fost înştiinţată prin mesaj RO Alert. Deocamdată nu există informaţii că ar fi victime, deși acolo s-au deplasat mai mulți oameni.

”Astăzi, 09.10.2020 în jurul orelor 09.30 în Buşteni, pe traseul spre Cascada Urlătoarea a fost semnalată prezenţa unui urs agresiv.

ADVERTISEMENT

Urs agresiv pe traseu spre Cascada Urlătoarea

În zonă s-au deplasat efectivele de jandarmi care au confirmat prezenţa animalului, acţionându-se pentru securizarea perimetrului, înştiinţarea prin intermediul mesageriei RO ALERT despre existenţa pericolului”, a transmis IJJ Prahova.

La faţa locului se deplasează specialişti veterinari şi paznicul de vânătoare pentru soluţionarea situaţiei. ”Animalul este agresiv, posibil să fie şi rănit”, au mai transmis jandarmii.

ADVERTISEMENT

Avertizare: urs ranit si agresiv pe poteca turistica spre Cascada Urlatoare. Evitati zona! Ursul a atacat un grup de muncitori si a muscat din masini.Upgrade: se pare ca ursul este intr-o stare din ce in ce mai rea, pentru ca de aproape o ora nu s-a mai miscat din acel loc. Salvamontistii, jandarmii, administratia parcului si a fondului de vanatoare asigura acum perimetrul, ca niciun turist sa nu se apropie.

Geplaatst door Salvamont Busteni op Vrijdag 9 oktober 2020

Surse locale au precizat că animalul nu a ezitat o clipă și a muşcat din bara unei autospeciale. Cei atacați au reușit să se adăpostească

La rândul lor, salvamontiştii precizează că animalul a atacat un grup de muncitori. ”Avertizare: urs rănit şi agresiv pe poteca turistică spre Cascada Urlătoare.

Evitaţi zona! Ursul a atacat un grup de muncitori şi a muscat din maşini”, au transmis salvamontiştii pe toate canalele posibile.

Salvamontiştii, jandarmii, administraţia parcului si a fondului de vânătoare asigură perimetrul, ca niciun turist să nu se apropie.

 

 

 

ADVERTISEMENT