News

Un vaccin anti COVID-19 a intrat în faza testării pe oameni. În ce țară a început procesul medical

13.07.2020 | 15:23
Un vaccin anti COVID19 a intrat in faza testarii pe oameni In ce tara a inceput procesul medical
ADVERTISEMENT

Planeta începe să spere din nou la găsirea unui tratament anti COVID-19, după ce un vaccin a intrat în faza testării pe oameni în Australia.

Oamenii de știință de la Universitatea din Queensland, stat din nordul continentului australian, au dezvoltat un vaccin împotriva noului coronavirus care a intrat în faza de testare umană.

ADVERTISEMENT

Cei aflați la baza acestui tratament au speranțe mari că acesta s-ar putea dovedi, în final, a fi util în neutralizarea COVID-19.

Vaccin anti COVID-19, în faza testării pe oameni în Australia

Conform publicației The Straits Times, prima etapă a studiului clinic va implica aproximativ 120 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani. Fiecare dintre aceștia va primi câte două doze de vaccin şi vor trebui să urmeze aceleaşi sfaturi de distanţare fizică impuse populaţiei generale.

ADVERTISEMENT

Un om de știință implicat în realizarea acestui vaccin din Queensland, profesorul universitare Paul Young, dă speranțe tuturor și spune că vaccinul a arătat că induce anticorpi capabili să neutralizeze virusul, iar studiile preliminare au demonstrat că este sigur pentru oameni.

De-a lungul ultimelor luni, cercetătorii de la antipozi au propus mai multe variante de vaccin. Modelul din prezent este considerat cel mai promiţător dintre cele propuse de universitate la jumătatea lunii februarie.

ADVERTISEMENT

Efectele acestui vaccin asupra corpului uman al voluntarilor sunt aşteptate după aproximativ trei luni, iar în funcţie de acestea se va trece la următoarea etapă, cât mai curând posibil. Etapa următoare va fi un studiu de mai mare amploare, cu oameni dintr-o gamă mai largă de vârste, pentru a se asigura eficacitatea vaccinului.

Australienii, speranțe că vor produce milioane de doze de vaccin COVID-19

În acest moment, Queensland University face parte dintre instituţiile partenere ale Coaliţiei pentru Inovaţii în vederea Prevenirii Epidemiilor şi gigantului biomedical australian CSL, care s-a angajat sa fabrice vaccinul în cazul în care rezultatele studiilor clinice vor indica un succes.

ADVERTISEMENT

”Dacă totul va merge conform planului, CSL va trece rapid la producţia a zeci de milioane de doze, iar programul va ajunge în stadiul ulterior de testare clinică, obţinerea avizelor legale, fabricare la scară largă şi distribuţie”, a declarat directorul de proiect, profesorul Trent Munro.

ADVERTISEMENT