News

Un vaccin anti-Covid produs de India, aproape de aprobare. Va fi folosit la scară largă

26.01.2021 | 14:27
Un vaccin antiCovid produs de India aproape de aprobare Va fi folosit la scara larga
ADVERTISEMENT

Compania indiană producătoare de vaccin Bharat Biotech este aproape de a contribui la efortul lumii de a învinge pandemia.

Vaccinul anti-Covid produs de Bharat Biotech a fost autorizat deja pentru a fi folosit pe plan intern, în India, și a produs un răspuns imunitar în organism.

ADVERTISEMENT

Vaccinul a fost testat pe 25.800 de oameni în prima fază, în timp ce 13.000 de oameni au primit a doua doză de vaccin.

Indienii produc un vaccin anti-Covid

Potrivit publicației de specialitate The Lancet, indienii au testat 3 forme diferite ale vaccinului. Spre deosebire de vaccinul Pfizer, vaccinul indian introduce o doză mică de virus în organism pentru a produce un răspuns imunitar.

ADVERTISEMENT

Indienii au aprobat vaccinul alături de produsul AstraZeneca și au anunțat că a fost lansată cea mai mare campanie de vaccinare din lume.

Cea mai mare fabrică de vaccin din lume a luat foc

Cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume, Serum Institute din India (SII), a luat foc joi, 21 ianuarie. În această fabrică este produs vaccinul produs de AstraZeneca.

ADVERTISEMENT

Unitatea de producţie a vaccinurilor nu este afectată şi acest lucru nu va afecta procesul de fabricaţie. Iincendiul a izbucnit într-o nouă fabrică în construcţie.

Am trimis acolo şase sau şapte camioane de pompieri. Nu avem alte informaţii cu privire la amploarea incendiului sau dacă cineva este în pericol. Echipaje de poliţie au ajuns la faţa locului”, au declarat reprezentanții pompierilor și ai poliției.

ADVERTISEMENT

Din păcate în incendiu și-au pierdut viața 5 persoane. Familiile acestor persoane vor primi despăgubiri de aproximativ 30.000 de dolari din partea companiei.

India este a doua cea mai afectată țară din lume de pandemie, după Statele Unite ale Americii, cu 10 milioane de cazuri oficiale raportate. Cu toate acestea, rata mortalității este printre cele mai scăzute la nivel mondial. Desigur, cifra adevărată a infectărilor e imposibil de cunoscut, însă specialiștii estimează un număr de până la 20 de ori mai mare de infectați față de persoanele identificate prin testare.

 

ADVERTISEMENT
Tags: