News

Un vaccin împotriva cancerului ar putea fi creat până în 2030. Serul, bazat pe tehnologia ARN mesager

Progrese în ceea ce privește vaccinul împotriva cancerului. Serul ar putea fi disponibil până în anul 2030 și se va baza pe tehnologia ARN mesager.
18.10.2022 | 08:41
Un vaccin impotriva cancerului ar putea fi creat pana in 2030 Serul bazat pe tehnologia ARN mesager
Ce spun cercetătorii despre vaccinul anti-cancer. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru bolnavii de cancer. Fondatorii companiei germane BioNTech, soții Ugur Șahin și Ozlem Tureci, anunță că până în anul 2030 ar putea fi gata un vaccin împotriva bolii nemiloase.

Cancerul ar putea fi prevenit prin vaccin compus din tehnologia ARN mesager, până în 2030

Serul va avea aceeași compoziție ca a celui anti-Covid19, tehnologia ARN mesager. Prin aceasta, sistemul imunitar va fi stimulat să combată celulele canceroase, relatează BBC.

ADVERTISEMENT

Profesorul Tureci a declarat pentru sursa menționată că speră ca prin firma sa să fie dezvoltate vaccinuri contra mai multor tipuri de cancer, printre care cel intestinal sau melanom.

De altfel, BioNTech a făcut teste cu tehnologia ARN mesager pentru a preveni cancerul cu mult timp înainte de pandemia de coronavirus. Deocamdată, ARN mesager s-a dovedit a fi utilă, dar mai ales în combaterea SARS-COV2.

ADVERTISEMENT

”Fiecare pas, fiecare pacient pe care îl tratăm în studiile noastre privind cancerul ne ajută să aflăm mai multe despre lucrurile la care ne opunem și cum să rezolvăm problemele”, a declarat profesorul Tureci, directorul medical al BioNTech.

De asemenea, vaccinul anti-cancer va conține și instrucțiuni genetice pentru antigeni tumorali. Realizarea serului are nevoie de timp, deoarece celulele canceroase care formează tumorile pot reprezenta proteine diferite.

ADVERTISEMENT

Fondatorii BioNTech recunosc faptul că este destul de dificil să creezi un vaccin specific tuturor celulelor canceroase. Totodată, ei au observat că în ultimii doi ani serurile anti-Covid s-au aprobat rapid și cred că același lucru se va întâmpla și cu cel împotriva cancerului.

Există și urme de îndoială: ”Ezităm să spunem că vom avea un leac pentru cancer”

Dincolo de acestea, cei doi soți nu ezită în a-și exprima și incertitudinea, deoarece sunt conștienți de faptul că nu este o boală ușoară cancerul. Ei evită să promită, momentan, că va exista în mod sigur un leac contra afecțiunii.

ADVERTISEMENT

”Acest lucru va accelera cu siguranţă şi vaccinul nostru împotriva cancerului. Ca oameni de ştiinţă, întotdeauna ezităm să spunem că vom avea un leac pentru cancer.

Avem o serie de reuşite majore şi vom continua să lucrăm la ele”, au mai transmis cei doi cercetători de la BioNTech.

ADVERTISEMENT