News

Un vaccin împotriva tuberculozei, arma perfectă contra noului coronavirus!

03.04.2020 | 17:05
Un vaccin impotriva tuberculozei arma perfecta contra noului coronavirus
ADVERTISEMENT

Un vaccin împotriva tuberculozei ar putea reprezenta arma perfectă contra noului coronavirus!  Concret, mai multe studii făcute în ultima perioadă verifică posibile efecte de protecţie faţă de Covid-19 ale unui vaccin inventat să lupte cu tuberculoza.

Un vaccin împotriva tuberculozei, arma perfectă contra noului coronavirus!

Totul se întâmplă în contextul în care dezvoltarea unui vaccin împotriva SARS CoV-2 urmează să dureze încă luni de zile, relatează AFP.

ADVERTISEMENT

”Ştim de zeci de ani că BCG are efecte benefice nesprecifice”, adică protejează de alte boli decât cea împotriva căreia a fost creat – tuberculoza –”, a precizat directoarea Cercetării la INSERM de la Institul Pasteur din Lille, Camille Locht.

Vaccinul anti COVID, în așteptare

Trebuie specidficat că toți copiii vaccinaţi cu Bacillus Calmette–Guérin (BCG) suferă de mai puţine alte boli respiratorii.

ADVERTISEMENT

De altfel, acesta este folosit în tratarea anumitor cancere la vezică şi ar proteja de astm şi boli autoimune precum diabetul de tip 1.

Conform studiilor, vaccinul împotriva tuberculozei ar putea avea un efect asemănător împotriva noului coronavirus – fie printr-o diminuare a riscului de a fi infectat, fie printr-o limitare a gravităţii simptomelor.

ADVERTISEMENT

Culmea, vaccinul s-ar putea dovedi un adevărat scut pentru cadrele emdicale. „Ei sunt prima ţintă care trebuie să beneficieze de această abordare”, consideră Camille Locht

De remarcat că în prezent se finalizează protocolul unui test clinic în Franţa, întrucât aceştia se află între ”persoanele cu cel mai mare riscă să se îmbolnăvească” şi trebuie să fie protejate cu prioritate, consideră specialiștii din domeniu.

ADVERTISEMENT

”Acesta este chiar motivul acestei cercetări”, insistă Mihai Netea, un profesor de medicină experimentală la Centrul Medical al Universităţii Radboud (Nimègue), care a anunţat în urmă cu două săptămâni lansarea unui test clinic împreună cu Universitatea din Utrecht, vizând 1.000 de profesionişti din sănătate – 500 primesc vaccinul, iar 500 un placebo.

 

 

ADVERTISEMENT