News

Persoanele fără imunitate ar putea scăpa de Covid-19. Vaccin cu rezultate promițătoare, dezvoltat în Germania

Un vaccin inovator dezvoltat în Germania a avut rezultate promițătoare pentru persoanele imunodeficiente. Iată ce arată un studiu recent publicat într-o revistă de specialitate.
23.11.2021 | 22:44
Persoanele fara imunitate ar putea scapa de Covid19 Vaccin cu rezultate promitatoare dezvoltat in Germania
ADVERTISEMENT

Rezultatele unui studiu desfășurat în Germania arată că reacția imunitară a persoanelor testate este una ce poate să aducă optimism, mai ales pentru persoanele imunodeficiente.

Acest nou vaccin anti-Covid-19 este unul inovator, deoarece el se bazează pe o imunitate diferită în comparație cu vaccinurile care sunt deja pe piață, arată studiul publicat marți în revista Nature, informează AFP.

ADVERTISEMENT

Un vaccin inovator, rezultate promițătoare pentru persoanele imunodeficiente

Mai precis, noul ser produs în Germania induce o imunitate asociată limfocitelor T care sunt, de fapt, un tip de globule albe ce declanșează etapa a doua a reacției imunitare.

În prima fază a acestui studiu au participat 36 de persoane cu vârste de la 18 la 80 de ani și aceștia au fost injectați cu o singură doză.

ADVERTISEMENT

Această descoperire ar putea fi benefică mai ales pentru persoanele imunodeficiente deoarece această imunitate a celulelor T poate fi deosebit de folositoare în cazul lor.

 Este „o reacţie importantă pentru controlarea virusului şi ar putea fi utilă în cazul persoanelor imunodeficiente”, au subliniat autorii articolului apărut marți.

ADVERTISEMENT

„Reacţii ale limfocitelor T specifice virusului SARS-CoV-2 au fost observate la toţi participanţii în primele 28 de zile după vaccinare, cu efecte care au persistat timp de cel puţin trei luni”, au adăugat autorii.

Situația pandemiei din Germania este extrem de gravă

Aici au fost bătute constant recorduri referitoare la numărul de cazuri noi. Autoritățile îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze pentru a stopa creștere cazurilor de Covid-19.

ADVERTISEMENT

De altfel, ministrul sănătății a transmis un mesaj despre care a recunoscut că este „cinic” și spunea că sunt doar trei variante prin care se poate termina acest val atât de grav al pandemiei: vaccinaţi, vindecaţi sau morţi.

„Până la sfârșitul acestei ierni, aproape toți oamenii din Germania vor fi vaccinați, vindecați sau morți”, a spus ministrul sănătății.

Varianta Delta este cea care face ravagii cu adevărat în Germania.

„Dar e adevărat. Cu varianta Delta, extrem de contagioasă, acest lucru este foarte, foarte probabil și de aceea recomandăm vaccinarea cât mai repede”, a spus Jens Spahn.

Mai mult decât atât, unele figuri de pe scena politică susțin vaccinarea obligatorie.

“Nu ne putem mișca dacă vrem să ieșim din această mizerie de aceea oamenii trebuie să se vaccineze”, a declarat premierul landului german Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, la televiziunea publică ARD.

ADVERTISEMENT
Tags: