News

Un val de ninsori abundente și un aer polar lovesc România. Strat consistent de zăpadă și ger puternic

Iarna blândă din debutul anului se transformă într-o iarnă din ce în ce mai severă. Conform ANM, din weekend, un val de ninsori abundente și un aer polar lovesc țara.
02.02.2023 | 19:20
Un val de ninsori abundente si un aer polar lovesc Romania Strat consistent de zapada si ger puternic
ANM anunță un nou val de ninsori abundente și un aer polar lovesc peste România. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ultima lună de iarnă pare a fi una dominată de fenomene severe specifice sezonului în care ne aflăm.

ANM anunță un nou val de ninsori abundente și un aer polar lovesc peste România

Dacă decembrie și, mai ales, ianuarie, au fost luni care au semănat mai degrabă cu sezonul de primăvară, februarie întoarce foaia.

ADVERTISEMENT

După episodul de ninsori abundente și viscol din weekendul trecut, fenomenele extreme revin în forță la doar câteva zile distanță.

Încet, dar sigur, un nou val de aer polar se apropie de țara noastră. ANM anunță temperaturi extrem de scăzute, dar și ninsori abundente care vor lăsa în urmă strat consistent de zăpadă.

ADVERTISEMENT

”Această masă de aer foarte rece se va resimți cel mai bine sâmbătă noaptea și apoi duminică, luni și marți în condițiile în care temperaturile vor scădea treptat și foarte mult.

Temperaturile maxime vor fi negative în aproape toată țara, cu valori de la -7 grade în depresiuni, la cel mult 0-2 grade pe aici, pe colo, în partea de sud a teritoriului, iar în nopțile sâmbătă spre duminică, duminică spre luni și luni spre marți vor fi geroase în mare parte din țară.

ADVERTISEMENT

Vor fi temperaturi de -10 și sub -10 până la -17 … -18 grade foarte probabil în depresiuni”, a anunțat meteorologul ANM Alina Şerban, la Antena 3.

Ninsori abundente de vineri până sâmbătă seara

Gerul vine la pachet și cu precipitații. Vor cădea ninsori abundente în mai multe regiuni din țară.

ADVERTISEMENT

Meteorologul ANM spune că acestea vor apărea în toate regiunile dinspre vest, nord-vest către sud-est.

”Va ninge de vineri până sâmbătă seară astfel încât se va depune un strat nou de zăpadă cam în toate regiunile și cu mult mai consistent în zonele montane, în care, de altfel, vântul prezintă și la momentul acesta și va continua să prezinte intensificări, cu rafale mari pe creste de peste 70-80-90 de kilometri pe oră, astfel încât ninsoarea va fi viscolită”, a mai specificat specialistul ANM.

ADVERTISEMENT