News

Un vecin de-al lui Gheorghe Dincă dezvăluie ce a discutat cu el înainte să fie ridicat de autorități: “Am fost la el la poartă”

07.09.2019 | 13:07
Un vecin deal lui Gheorghe Dinca dezvaluie ce a discutat cu el inainte sa fie ridicat de autoritati Am fost la el la poarta

Apar noi declarații ale vecinilor și apropiaților lui Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care ar fi ucis două adolescente. Unul dintre vecinii acestuia, care avea arsuri pe mâini și care a fost bănuit că a ajutat la arderea cadavrelor, a făcut precizări despre criminal. El a dezvăluit ce a discutat cu Dincă înainte ca acesta să fie prins de autorități.

Vecinul lui Gheorghe Dincă: “Mi-a zis să îmi iau mâncarea de la cantină socială”

Bărbatul, care susține că are arsurile din cauza soarelui, a spus, la Acces Direct, că el dormea sub un șopron și că Gheorghe Dincă l-a trimis la cantina socială înainte să fie prins de oamenii legii. “Dormeam sub un șopron. Aveam un pat și dormeam acolo. (…) Am fost la el joi, am bătut cu o piatră în poartă că el nu prea auzea. A răspuns și a venit la poartă și l-am întrebat daca strangem fânul. El a zis să mă duc să-mi iau mâncarea de la cantina socială și să-l caut vineri, după ora 4.00“, a spus bărbatul, pe numele său Ștefan Risipiceanu.

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că s-a dispus o expertiză genetică asupra unor apropiați ai lui Dincă, iar Risipiceanu a fost printre cei vizați. Până acum, nu există probe care să ateste că bărbatul l-a ajutat pe criminalul din Caracal să incinereze victimele.

Casa în care Gheorghe Dincă le-ar fi ucis pe cele două fete

Nevasta lui Gheorghe Dincă, verificată pentru complicitate la crimă

Pe de altă parte, Felix Bănilă a anunțat că s-au început verificările pentru complicitate la crimă în cazul Elenei Dincă, întrucât se știe că în perioada în care Luiza a fost sechestrată de mecanicul auto, nevasta acestuia era în casa lui. Nu se știe dacă Dincă a omorât-o înainte să sosească soția lui din Italia sau în aceeași perioadă în care femeia era în casă.

„În data de 23 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem şi pentru complicitate la omor urmare a sesizării formulate de mama victimei Melencu Luiza Mihaela în data de 22 august 2019 cu privire la o presupusă activitate infracţională a numitei Dincă Elena, soţia inculpatului”, a declarat astăzi Felix Bănilă.