News

Un veteran de război de 99 de ani din Brazilia a învins coronavirus. A părăsit spitalul în onoruri militare. Video

15.04.2020 | 10:26
Un veteran de razboi de 99 de ani din Brazilia a invins coronavirus A parasit spitalul in onoruri militare Video
ADVERTISEMENT

Un veteran de război de 99 de ani din Brazilia a învins coronavirus. Luptător în Al Doilea Război Mondial, sud-americanul a părăsit spitalul în onoruri militare.

Un veteran de război de 99 de ani din Brazilia a învins coronavirus. A părăsit spitalul în onoruri militare

Ermando Armelindo Piveta (99 de ani) a devenit de curând cel mai vârstnic brazilian care s-a recuperat după ce s-a îmbolnăvit de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Eroul statului brazilian a părăsit spitalul militar din capitala Brasilia într-un scaun cu rotile, cu mâinile ridicate în semn de victorie, cu o șapcă militară pe cap, în aplauzele personalului medical, pe fundalul unor sunete de trompetă, a relatat site-ul NewAgeWorld.

”Câștigarea acestei bătălii cu boala a fost pentru mine mai mare decât câștigarea războiului”, a spus el despre lupta sa împotriva unui inamic invizibil. ”În război mori sau trăiești. Aici trebuie să lupți pentru a trăi”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

Piveta a fost un locotenent în forțele armatei braziliene în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a servit la operațiunile din Africa.

Nicio zi nu a avut nevoie de ventilator veteranul de război din Brazilia

Bătrânul de 99 de ani a fost testat pozitiv pentru coronavirus în urmă cu două săptămâni și a petrecut două zile în secția de terapie intensivă a spitalului din Capitala Brasilia, după ce a dezvoltat o formă de pneumonie.

ADVERTISEMENT

”În tot acest timp, el nu a avut niciodată nevoie de un ventilator și s-a recuperat datorită formei sale fizice bune survenită din viața militară și a longevității care îi caracterizează întreaga familie”, a spus directorul spitalului din Brasilia.

Vindecarea veteranului de război a fost una dintre puținele vești bune din Brazilia ultimelor zile.

ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a lovit Brazilia cu forța în această săptămână. Până la această oră, COVID-19 a infectat 25.262 de oameni și a ucis alți 1.532 de persoane, a declarat marți ministerul sănătății. Numai în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 204 decese.

ADVERTISEMENT