Sport

Un veteran din Liga 1 a analizat FCSB, Dinamo și U Craiova: ”Cel mai organizat club”

Atacantul Andrei Cristea a jucat la cele mai mari echipe din Liga 1, FCSB, Dinamo și U Craiova, dar a rămas impresionat de organizarea oltenilor.
23.05.2021 | 12:06
Un veteran din Liga 1 a analizat FCSB Dinamo si U Craiova Cel mai organizat club
ADVERTISEMENT

Exclus din lotul lui Poli Iași de antrenorul Nicolo Napoli, fotbalistul de 37 de ani va deveni liber de contract la 1 iunie și va putea merge la orice echipă dorește.

Andrei Cristea a fost în acest sezon și jucatăr, dar și antrenor la Poli Iași. După ce a fost schimbat de pe banca tehnică, Napoli nu a mai vrut să-l aibă în lot.

ADVERTISEMENT

FCSB, Dinamo și U Craiova, sub lupa unui veteran din Liga 1

Veteran în Liga 1, Andrei Cristea a jucat la celke mai importante formații din România, FCSB, Dinamo și U Craiova, dar cel mai mult l-a încântat perioada petrecută în Oltenia.

”Am trăit momente frumoase la Craiova, a fost un grup extraordinar de fotbaliști. A fost cel mai bine organizat club din viața mea! Un club extraordinar care, în curând, va câștiga și campionatul.

ADVERTISEMENT

Din organizare, experiență, buget. Domnul Rotaru cunoaște bine fotbalul, nu este un investitor care vine doar cu bani și riscă”, a declarat Andrei Cristea la emisiune DigiSport Matinal.

Cristea laudă proiectul oltenilor

Atacantul este încântat de faptul că patronul oltenilor nu a mers pe exemplul CFR Cluj și a ales să nu plătească salarii foarte mari, deoarece un astfel de proiect poate să ducă la un dezastru dacă nu ai rezultate tot timpul.

ADVERTISEMENT

”Totul e gândit, infrastructura e extraordinară, și-au luat antrenor cu experiență, cu altă viziune, au jucători valoroși, nu s-au aruncat la contracte mari. Era foarte simplu să urmeze exemplul CFR-ului, să dea salarii foarte mari și mai apoi să intre în insolvență”, spus Cristea.

Atacantul a jucat doar șase luni la Universitatea Craiova, în returul sezonului 2018-2019, dar nu a reușit să marcheze decât un singur gol în cele 10 partide în care evoluat. În acel sezon, oltenii au încheiat play-off-ul pe poziția a patra.

ADVERTISEMENT

Rotaru, primă importantă pentru jucători

După ce au ratat titlul în acest sezon din Liga 1, U Craiova a reușit să câștige cu greu Cupa României. Oltenii au învins Astra Giurgiu după prelungiri și vor evolua în sezonul viitor în nou înființara competițiue europeană Conference League.

FANATIK a aflat că patronul Mihai Rotaru le-a promis jucătorilor Craiovei o primă specială pentru câștigarea trofeului. E vorba de o sumă uriașă, de 10.000 de euro, ceea ce cu siguranță a fost o motivație în plus pentru elevii lui Marinos Ouzounidis.

Deși se pare că U Craiova și-a salvat acest sezon odată cu obținerea Cupei României, fostul internațional Basarab Panduru nu este de aceeași părere și crede că este un sezon ratat pentru olteni, iar acest trofeu ar putea să-i păcălească.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Academica Clinceni: 1,70 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT