News

Un viceprimar din Suceava s-a urcat beat la volan și a produs un accident rutier. Ar fi încercat mușamalizarea cazului

Un viceprimar din Suceava nu a ținut cont că era sub influența alcoolului și s-a urcat la volanul mașinii sale. Ulterior, a provocat un accident rutier care i-ar fi putut fi fatal.
28.09.2021 | 11:45
Un viceprimar din Suceava sa urcat beat la volan si a produs un accident rutier Ar fi incercat musamalizarea cazului
ADVERTISEMENT

Este vorba despre viceprimarul comunei Mitocu Dragomirnei, din judeţul Suceava, pe numele său Ioan Ichimov. După ce a produs accidentul, susținătorii săi ar fi încercat mușamalizarea cazului.

Totul s-a întâmplat, mai exact, luni după-amiază.  Viceprimarul a pierdut controlul volanului și așa a ajuns cu maşina într-un cap de pod.

ADVERTISEMENT

Edilul s-a rănit grav

Astfel, edilul sucevean s-a ales cu răni la cap și ar fi pierdut și o cantitate mare de sânge. Susținătorii acestuia s-au deplasat de îndată la fața locului și, potrivit Adevărul, aceștia ar fi încercat să-i mute autovehiculul pentru a nu da de știre autorităților despre ceea ce s-a întâmplat.

Ghinion, însă, susținătorii nu și-au mai dus misiunea la bun sfârșit, căci martorii oculari au sunat la 112 și au raportat accidentul.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au trebuit să se deplaseze acasă la viceprimar, deoarece a fugit de la locul accidentului.

A fost transportat la spital supus și testului etilotest, care i-a ieșit pozitiv. I-a fost găsită o alcoolemie de 0.51 alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT

Viceprimarul riscă închisoarea. I s-a întocmit dosar penal

În urma faptei sale, viceprimarul riscă închisoarea și suspendarea permisului, atât din cauză că s-a urcat sub influența alcoolului la volan, dar și din cauză că a fugit de la locul accidentului.

Deocamdată, oamenii legii i-au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar și pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

ADVERTISEMENT

Un alt edil s-a urcat beat la volan

Cazul prezentat anterior nu este singular. De exemplu, anul trecut,  Liviu Țâroiu, primarul din Câmpulung, s-a urcat, de asemenea, sub influența acoolului la volan și a intrat într-o mașină, la un semafor.  Acestuia i s-a găsit o acoolemie mai mare, anume 0,80 mg/l în aerul expirat.

”Din verificările efectuate de polițiștii Biroului Rutier Câmpulung a rezultat că evenimentul nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale produse celor două autoturisme.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat unul dintre conducătorii auto se afla sub influența alcoolului, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat”, potrivit spuselor reprezentanților IPJ Argeș.

ADVERTISEMENT