Fotbal international

Un virusolog german atrage atenţia asupra pericolului reluării competiţiilor sportive: “Nu avem o capacitate infinită de testare”

15.04.2020 | 20:54
Un virusolog german atrage atentia asupra pericolului reluarii competitiilor sportive Nu avem o capacitate infinita de testare
ADVERTISEMENT

Bundesliga se pregăteşte de reluarea competiţiei cu porţile închise. Au început deja şedinţele de pregătire, respectându-se regulile de distanţiere socială. Însă nu toată lumea vede cu ochi buni revenirea la sport.

Declaraţiile specialistului pentru agenţia DPA Hamburg

Virusologul german Ulf Dittmer s-a arătat sceptic în legătură cu posibila revenire a competițiilor în această criză de sănătate din cauza pandemiei coronavirusului, deoarece de utilizarea testelor ar trebui să beneficieze „doar cei care chiar au nevoie de ele”.

ADVERTISEMENT

“Când joci fotbal timp de 90 de minute, există atât de multe contacte strânse încât persoanele din primul grup de contact al unei persoane infectate ar trebui să fie puse în carantină, care sunt cele mai expuse riscului. Așa procedează majoritatea autorităților medicale”, a avertizat Ulf Dittmer, citat de agenţia DPA Hamburg.

El cere ca testele să fie date numai celor care au nevoie

Astfel, el a exprimat îndoieli dacă este etic să se efectueze teste de coronavirus la fiecare trei zile jucătorilor și staffului tehnic. “Nu avem o capacitate infinită de testare.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ne utilizăm testele într-un mod rezonabil, astfel încât să beneficieze acei oameni care au cu adevărat nevoie de ele. Sunt foarte critic cu această idee dacă resursele pentru teste nu sunt îmbunătățite”.

Ce spune Sindicatul Poliţiei Germane

Sindicatul Poliției Germane a fost sceptică față de posibilitatea de a relua sezonul cu jocuri în spatele ușilor închise la începutul lunii mai.

ADVERTISEMENT

Bundesliga, ca parte a măsurilor împotriva coronavirusului, este întreruptă până pe 30 aprilieși se discută posibilitatea încheierii sezonului cu jocuri în spatele ușilor închise.

Riscul ca suporterii să apară în faţa stadioanelor

“În timp ce regimul de reducere a contactului durează, nu pot exista meciuri chiar și în spatele ușilor închise. Riscul de contagiune pentru jucători și arbitri, dar și pentru stafful tehnic și jurnaliști trebuie redus la minimum”, a declarat vicepreședintele de sindicat, Michael Maatz ziarului „Rheinische Post”.

ADVERTISEMENT

Președintele Uniunii Poliției din statul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat din țară și unde sunt concentrate majoritatea echipelor din Bundesliga, Erich Rettinghaus, a avertizat că meciurile cu ușile închise vor fi provocatoare, deoarece acestea vor fi însoțite de un flux mare de adepți în jurul stadioanelor.

ADVERTISEMENT