Un voluntar al vaccinului anti-Covid a murit în timpul testelor. Ce spun medicii

Flaviu Popa   
în HotNews
21/10/2020, 22:28
Un voluntar al vaccinului anti-Covid a murit în timpul testelor. Ce spun medicii
Noul vaccin anti-Covid a provocat un deces. Foto: Hepta

Un voluntar din programul de testare al vaccinului dezvoltat de compania AstraZeneca a murit, cu toate că primise o doză placebo.

Autoritățile braziliene au anunțat că voluntarul a murit în timpul testului dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, motiv de îngrijorare pentru ceilalți voluntari.

Cu toate acestea, pacientul nu primise serul, ci o doză placebo, practic motivul morții nu are niciun legătură cu potențialul vaccin.

Un voluntar al vaccinului dezvoltat de AstraZeneca a murit

Compania AstraZeneca a emis un comunicat prin care a anunțat că pacientul avea 28 de ani și a murit în urma complicațiilor Covid-19.

Conform Libertatea, după ce a fost confirmat decesul voluntarului, reprezentanții Anvisa, autoritatea sanitară din Brazilia, a anunțat că studiile vaccinului anti-Covid realizate de AstraZeneca vor continua, așadar întregul proces nu este pus în pericol de acest deces.

Potrivit presei din Brazilia, Universitatea Federală din Sao Paulo, care ajută la coordonarea studiilor clinice de fază 3 din Brazilia, a anunțat că voluntarul decedat e brazilian.

Studiul aceluiași vaccin fusese întrerupt în SUA, după ce vaccinul AstraZeneca pentru Oxford i-a provocat unui pacient mielită transversă.

Mielita transversă este o inflamaţie a coloanei vertebrale. Ţinta ei este materialul izolator care acoperă fibrele celulelor nervoase. Mielita transversă poate conduce la afectarea coloanei vertebrale, afectând simţurile din spatele rănii.

Semnalele nervoase au o transmisie întreruptă datorită mielitei transverse, care po cauza durere sau alte probleme senzoriale, slăbiciune sau paralizie a muşchilor, sau disfuncţii ale vezicii urinare sau a intestinelor.

Mielita transversă poate fi cauzată de diferiţi factori, inclusiv infecţii şi boli afecţiuni ale sistemului imunitar care atacă ţesuturile organismului. Se pai poate întâmpla şi datorită altor afecţiuni ale mielitei, cum ar fi scleroza multiplă.

Închide ×