News

Un zbor Paris – București al companiei TAROM, anulat! Reacția companiei

04.07.2019 | 17:51
Un zbor Paris  Bucuresti al companiei TAROM anulat Reactia companiei

TAROM, una dintre cele mai longevive companii aeriene care activează pe teritoriul țării noastre întâmpină o nouă serie de dificultăți. De data aceasta, cursa care trebuia să decoleze de pe aeroportul din Paris cu destinația Bucrești a fost anulată. Situația a produs mari neplăceri pasagerilor care aveau conexiuni către Chișinău sau Timișoara.

Reacția TAROM, după ce cursa Paris-București a fost anulată

Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții TAROM, prin intermediul unui comunicat dat publicității în cursul zilei de miercuri. În respectiva informare, aceștia invocă defecțiuni de natură tehnică ale aeronavei care trebuia să efectueze zborul.

Compania TAROM atenționează pasagerii că este nevoită să anuleze cursa ROT 381/2 București-Paris-București, programată astăzi, 04 Iulie 2019, din cauza unor probleme de natură tehnică ale aeronavei care urma să efectueze zborul”.

Cursa Paris-București a fost anulată. Sursa foto: Business Talks
Cursa Paris-București a fost anulată. Sursa foto: TAROM

Pasageri, nemulțumiți de această situație

În plus, transportatorul de pavilion cu cea mai mare vechime pe teritoriul României îi asigură pe toți pasagerii cursei care trebuia să decoleze de pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, pentru a ajunge în București la ora 15:50, că vor primi asistență, în comformitate cu regulamentele în vigoare.

Pasagerilor cursei anulate li se acordă asistență la sol conform Regulamentului EC 261/2004, iar personalul TAROM este mobilizat pentru a veni in întâmpinarea oricăror solicitări primite din partea pasagerilor afectați” , se arată în comunicatul TAROM.

DIICOT a efectuat percheziții la TAROM

Nu sunt singurele probleme cu care se confruntă compania TAROM în această perioadă. Mai concret, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au efectuat percheziții la sediul din București.

Acțiunea oamenilor legii vine în contextul unor suspiciuni de delapidare de fonduri în cazul pieselor achiziționate cu scopul reparării și întreținerii aeronavelor. Mai mult decât atât, reprezentanții Tarom afirmă că procurorii au ridicat și o serie de documente, perchezițiile vizând doar Direcția Tehnică.

„Este vorba de predare de înscrisuri pe bază de ordonanţă, Tarom nu este percheziţionat. Este o percheziţie punctuală care vizează biroul sindicatului din cadrul Direcţiei Tehnice. Este în urma unor acţiuni de control desfăşurate în cadrul companiei de-a lungul timpului. Noi avem misiunea de a preda înscrisuri. Nu este nimic instrumentat, e o cercetare in rem (cu privire la fapte, n.r.)”, a declarat  Mădălina Mezei, directorul general al companiei TAROM.